Auto- en fietsdelen

autodelen

Heb je een wagen die vaak stilstaat? Of heb je geen auto maar je kan er wel af en toe één gebruiken? Dan is autodelen iets voor jou!  Of heb je af en toe een fiets nodig om naar je werk te gaan of een fietstochtje te maken? Vlot op je bestemming raken na je trein-of busrit? Neem een deelfiets!

Bij auto- en fietsdelen gebruik je een auto of fiets wanneer je er één nodig hebt. Na jouw rit rijden anderen ermee. Hierdoor worden deelwagens en -fietsen efficiënter benut, neemt de verkeersdrukte af en kunnen ook de kosten worden gedeeld. En dat betekent meer geld voor andere zaken!

Huidig aanbod deelmobiliteit

Fietsdelen in Kuurne
In Kuurne vind je 20 oranje fietsen van Donkey Republic terug. Via de app vind je heel eenvoudig de verschillende drop on/off zones terug.

Info

Om het aanbod aan deelauto’s en deelfietsen in de verf te zetten werkt Kuurne mee aan de regionale communicatiecampagne in Zuid-West-Vlaanderen. Met de slogan “Mobiliteit is delen” roepen we iedereen op om mee te delen. In dit Lokaal Klimaatproject slaan de partners (gemeenten, Leiedal, Autodelen.net) de handen in elkaar om samen een autodeelaanbod in verschillende gemeenten uit te werken.

 www.mobiliteitisdelen.be; www.autodelen.net