RenovatieCoach - renovatiebegeleiding van A tot Z

Gepubliceerd op Maandag 24 september 2018

Tegen 2050 moet Zuid-West-Vlaanderen een klimaatneutrale regio zijn. Daarvoor moeten we jaarlijks 1000 verouderde woningen renoveren of BENOveren: “beter renoveren.” Op 16 maart 2017 lanceerde Intercommunale Leiedal daarom de RenovatieCoach en MijnEnergiekompas. Hiermee hoopt Leiedal de renovatiegolf in de regio een nieuwe impuls te geven.

Wat is de RenovatieCoach

De RenovatieCoach wil een stap verder gaan dan de meeste bestaande vormen van renovatiebegeleiding. “Wij bieden een totaalpakket aan: van een huisbezoek met advies op maat, over hulp bij het aanvragen van premies, tot een budget- en kwaliteitscontrole op de uitgevoerde werken.” Naast die begeleiding van A tot Z op zich te nemen, hoopt de RenovatieCoach de mensen uit de regio ook bewust te maken. Bewust maken van het feit dat energiezuinig renoveren de enige juiste keuze is. De stap naar een duurzame renovatie zet je niet zomaar. En dan is het belangrijk om meteen te voldoen aan de vastgelegde normen op lange termijn. Dankzij de samenwerking met de steden en gemeenten uit onze regio kunnen kwetsbare doelgroepen rekenen op extra financiële ondersteuning.

De RenovatieCoach is slechts één van de tools van het project Warmer Wonen. Dankzij de website www.mijnenergiekompas.be kan je ook zelf ontdekken hoe energiezuinig je woning is, en vooral hoe energiezuinig je woning na een gerichte renovatie zou kunnen zijn.

BEN-aannemers

Om het allemaal nog wat makkelijker te maken, duidde Leiedal - na een strenge selectie - een groep vakbekwame BEN-aannemers aan die maar wat graag meestappen in het project. Je kan nog altijd kiezen om met eigen aannemers te werken, maar dankzij het engagement van de betrokken aannemers kunnen we een vlotte samenwerking zonder zorgen garanderen.

Contact opnemen

Je kan de RenovatieCoach bereiken op het nummer 056 24 16 19 of via het e-mailadres renovatiecoach@warmerwonen.be. Check zeker ook de website www.warmerwonen.be.

RenovatieCoach