Op stap met Belpop Bonanza door de muzikale geschiedenis van Kuurne

Gepubliceerd op Zondag 21 juni 2020

Ik zomer West-Vlaams in Kuurne

Pers interviewt makers van Belpop Bonanza wandeling

Een dagelijks wandeling of fietstocht is door het corona-virus voor velen een noodzaak geworden. Misschien loop je tijdens zo een tocht wel enkele stukjes Belpop-geschiedenis voorbij zonder het te beseffen. Jan Delvaux en DJ Bobby Ewing kruipen deze zomer graag in de rol van jouw persoonlijke ‘city-guide’ en zetten 10 Belpop-parels uit Kuurne letterlijk op de kaart! Kom deze zomer (en ook daarna) uit je kot, trek een paar stapschoenen aan en ontdek de Kuurnse muziekgeschiedenis!

Belpop is overal. Ook in Kuurne is flink wat nationale muziekgeschiedenis geschreven. Denk aan de opnamestudio’s en de gitaren van Fritz Valcke (Kritz). Of de legendarische Fifty-Five (55), de eerste dancing van Peter Decuypere (Fuse, I Love Techno). Of de talenten van Lily Diamond, Mitty en JTOTHEC. Of muzikale pleisterplekken als P’latsedoen en Jeugdhuis Tap, een belangrijke startplek voor de vele talenten uit Zuid-West-Vlaanderen. Maar ook de prachtige platenhoezen van geboren Kuurnenaar Eddy Vermeulen (Ever Meulen) en de 15.000 Belgische vinylsingles van verzamelaar Chris Vandenbroucke.

De hoogste tijd om die muzikale rijkdom in kaart te brengen. Belpop-kenners Jan Delvaux en Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) hebben een parcours uitgestippeld langs tien iconische plaatsen in Kuurne. Met op elke locatie een enthousiaste tekst en uitleg over het muzikale heden en verleden in de ezelsgemeente.

“Door het Corona-virus bleven heel wat mensen op hun culturele en muzikale honger zitten. Cultuurvoorstellingen werden geschrapt, festivals als p’Lastedoen moeten noodgedwongen een sabatjaar nemen. Dankzij deze wandeling door Kuurne kunnen we in onze bubbel toch genieten en een portie Kuurnse muziekgeschiedenis (her)ontdekken!” – Francis Benoit, Burgemeester

Moet dit alles uitgespit worden door twee buitenstaanders? De mooiste lof komt altijd van een ander. En wie weet wat er bovenkomt als je twee ontdekkingsreizigers op pad stuurt …

Ga vanaf 1 juli op stap door het muzikale heden en verleden van Kuurne. Alles wat je nodig hebt zijn twee benen en een smartphone om de tien legendarische plaatsen te ontdekken. Scan, kijk, luister en geniet van de boeiende verhalen van Belpop Bonanza in Kuurne!

Meer info en het Kuurne Belpop Bonanza plan via www.kuurne.be/belpop - Vrijetijdsdienst Kuurne 056 36 20 50

Belpop-wandeling
Ben je ook benieuwd naar het muzikale heden en verleden van Kuurne?
Ga opstap (of fiets) met je smartphone en ontdek de legendarische muzikale plaatsen, want er zit meer in je gemeente dan je denkt!