Kuurnse Cultuurraad

Wie zijn ze?

Leden van gemeentelijke culturele verenigingen, individueel geïnteresseerde inwoners en alle mensen die op één of andere manier, professioneel of privé, rond cultuur werken, kunnen lid worden.

Huidige samenstelling

Wat doet de Cultuurraad ?

Advies geven aan het gemeentebestuur over culturele materies; subsidieaanvragen beoordelen, steun geven aan bestaande culturele verenigingen; organiseren van culturele activiteiten in Kuurne; overleg met de sportraad en jeugdraad.

Vandaar deze oproep:

  • Ben je ouder dan 18?
  • Spreek je Nederlands?
  • Woon je in Kuurne?
  • Ben je geïnteresseerd in cultuur?
  • Wens je jouw culturele vereniging te vertegenwoordigen in de cultuurraad?
  • Wens je inspraak in het cultuurbeleid van de gemeente?
  • Ben je professioneel of privé in de culturele sector werkzaam?

Kom dan bij de cultuurraad en versterk zo het culturele leven in Kuurne.

Contact: cultuurkuurne@gmail.com

of via de website en de facebookpagina

Zie ook

cultuurkalender Kuurne

 

Cultuurprijs

Jaarlijks gaan de Kuurnse Cultuurraad en het Gemeentebestuur van Kuurne op zoek naar een winnaar van de Kuurnse Cultuurprijs. Een vereniging, een persoon, een groep of een instelling die zich in de loop der jaren op artistiek of cultureel vlak verdienstelijk heeft gemaakt of een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd, komt in aanmerking om op de Cultuurprijs in de bloemetjes te worden gezet. Daarom: ken je een vereniging die zich al sinds jaar en dag inzet om het Kuurnse culturele leven te laten bloeien of iemand die zeer bedreven is op een of ander artistiek-cultureel domein – amateur of professioneel –, laat het dan weten! Het loont zeker de moeite want de Cultuurprijs omvat niet alleen een aandenken maar ook een geldprijs.