Gemeentelijke culturele infrastructuur huren

De gemeente Kuurne stelt heel wat culturele gebouwen ter beschikking voor allerhande activiteiten. Belangrijke voorwaarde: de activiteiten moeten steeds voor het brede publiek toegankelijk zijn.

We krijgen veel vraag naar de beschikbaarheden van de zaal:  Gebruik onderstaande knop om de beschikbaarheden te raadplegen. Inloggen is niet nodig. via het tabblad 'beschikbaarheid' kan je per gebouw en deelgebouw kijken of de zaal nog vrij is. Om de zaal effectief aan te vragen moet je het invulformulier indienen.

klik hier voor de beschikbaarheden van de zalen

Je kan één van de volgende gebouwen huren:

KUBOX

Sint Pieterszaal

Hoeve Vandewalle

Oud gemeentehuis

Natuureducatief Centrum 't Slot in de Groene Long

Buurthuis De Krekel

Buurthuis 't Senter

  • Jeugdcentrum Sint Michiel: de Centrale Ruimte, Lokaal 21 en keuken
  • Jeugdheem Sint Pieter: Wit Heem
Kosten

Per gebouw of zaal is een huurtarief per dag en per gebruikerscategorie vastgesteld. Alle huurprijzen staan op de infopagina’s bij iedere zaal vermeld. De huurprijzen zijn een tussenkomst in de exploitatiekosten, de kosten voor water, verwarming en elektriciteit, en de forfaitaire  regeling  met Unisono (auteursrechten en billijke vergoeding).

In de culturele infrastructuur ben je verplicht bieren en frisdranken af te nemen van het gemeentebestuur.

prijslijst dranken 

Vraag je dranken aan

Extra informatie

Stap 1

Komt jouw organisatie in aanmerking om één van deze gebouwen te huren? Welke activiteiten kunnen er plaatsvinden? Welke huurprijs moet je betalen? Lees hiervoor het huur- en gebruiksreglement (zie hoger) of de specifieke informatie op de infopagina's van de gebouwen zelf.

Stap 2

Controleer in de online agenda of één van de zalen op de gewenste datum nog vrij is. Neem bij problemen of onduidelijkheden contact op met de vrijetijdsdienst.

Stap 3

Vul daarna het online "aanvraagformulier gemeentelijke culturele infrastructuur" in. Let op: de aanvraag is pas definitief nadat de vrijetijdsdienst een officiële bevestiging heeft bezorgd.

Stap 4

Wens je op voorhand één van deze gebouwen te bekijken? Geen probleem, neem contact op met de vrijetijdsdienst en maak een afspraak.