Gemeentelijke culturele infrastructuur huren

! Er gelden strenge coronamaatregelen (o.a. mondmaskerplicht, max 200 bezoekers, covid safe ticket, ...) bij de organisatie van evenementen  en activiteiten. Twijfel je of jouw evenement of activiteit wel kan plaatsvinden, neem dan eerst contact op met de vrijetijdsdienst!

De gemeente Kuurne stelt heel wat culturele gebouwen ter beschikking voor allerhande activiteiten. Belangrijke voorwaarde: de activiteiten moeten steeds voor het brede publiek toegankelijk zijn.

Je kan één van de volgende gebouwen huren:

KUBOX

Sint Pieterszaal

Hoeve Vandewalle

Oud gemeentehuis

Natuureducatief Centrum 't Slot in de Groene Long

Buurthuis De Krekel

Buurthuis 't Senter

  • Jeugdcentrum Sint Michiel: de Centrale Ruimte, Lokaal 21 en keuken
  • Jeugdheem Sint Pieter: Wit Heem
Kosten

Per gebouw of zaal is een huurtarief per dag en per gebruikerscategorie vastgesteld. Alle huurprijzen staan op de infopagina’s bij iedere zaal vermeld. De huurprijzen zijn een tussenkomst in de exploitatiekosten, de kosten voor water, verwarming en elektriciteit, en de forfaitaire  regeling  met Unisono (auteursrechten en billijke vergoeding).

In de culturele infrastructuur ben je verplicht bieren en frisdranken af te nemen van het gemeentebestuur. Je vindt hier de prijslijst terug.

Extra informatie

Stap 1

Komt jouw organisatie in aanmerking om één van deze gebouwen te huren? Welke activiteiten kunnen er plaatsvinden? Welke huurprijs moet je betalen? Lees hiervoor het huur- en gebruiksreglement (zie hoger) of de specifieke informatie op de infopagina's van de gebouwen zelf.

Stap 2

Controleer in de online agenda of één van de zalen op de gewenste datum nog vrij is, of neem contact op met de vrijetijdsdienst.

Stap 3

Vul daarna het online "aanvraagformulier gemeentelijke culturele infrastructuur" in. Let op: de aanvraag is pas definitief nadat de vrijetijdsdienst een officiële bevestiging heeft bezorgd.

Stap 4

Wens je op voorhand één van deze gebouwen te bekijken? Geen probleem, neem contact op met de vrijetijdsdienst en maak een afspraak.