Gratis zomerconcerten

05 juli 201923 augustus 2019
Kiosk op het Marktplein

Na de succesvolle try-out vorige zomer, keert de mobiele kiosk terug naar het hart van onze gemeente. Dit jaar slaan de gemeente en de lokale horeca de handen in elkaar om een nog uitgebreider en gevarieerder muzikaal programma aan te bieden aan de thuisblijvers. Samen programmeren we maar liefst 12 concerten, dit tussen 5 juli en 23 augustus.

Pik je één of meerdere concertjes mee? Deel dan jouw foto met de hashtag #KuurneZomert of stuur hem naar communicatie@kuurne.be.

Vrijdag 5 juli 2019 - 19u00
ZOMERCONCERT – THE MELLVIDS BIGBAND

De opener van de reeks zomerconcerten zorgt met de perfecte mix van swing, jazz, rock en funk voor een muzikale avond vol nostalgie, danskriebels en vrolijkheid. Het genre is dankzij Radio Modern en lindy-hop terug geliefd over de verschillende generaties heen.

Zondag 7 juli 2019 -18u00
ZOMERCONCERT – FOLGAZÀN

Folgazán is een akoestische popfolkband met 5 ervaren muzikanten. Zij brengen een eigen, hedendaags, Nederlandstalig repertoire. Folgazán verkent de grenzen van het emotionele spanningsveld in menselijke relaties, creatief verpakt in stevige popfolk of intieme melodietjes.

Dit concert is een initiatief voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap.

Zondag 14 juli 2019  -  19u00
ZOMERCONCERT – TB. JAIMIE

Vrijdag 19 juli 2019  - 19u00
ZOMERCONCERT – NITTY GRITTY

Zondag 21 juli 2019 - 18u00
ZOMERCONCERT – CROONERCAFÉ

Kuurnenaar Kurt Lesaffre heeft een passie voor theater en muziek. Door zijn voorliefde voor jazz, rock ’n roll en crooners ging de bal aan het rollen. Met Croonercafé brengt hij het beste van Frank Sinatra, Nat King Cole, Elvis Presley, Michael Bublé en vele anderen. Zijn missie is de mensen laten wegdromen met tijdens zijn concert.

Vrijdag 26 juli 2019  - 19u00

ZOMERCONCERT – LOW BUDGET

Low Budget uit Lauwe brengt een perfecte mix van pop/rock covers van de jaren zestig tot nu! Maar tussen al het rock en pop geweld is er ook plaats voor disco, soul en blues. Van The Beatles over ZZ Top langs Abba naar Amy Winehouse en vele anderen!

Zondag 28 juli 2019 - 18u00
ZOMERCONCERT – UNLOCK DIALOGUE

Het muzikale project Unlock Dialogue rond singer-songwriter en Kuurnenaar Jelle Vandewiele.

Persoonlijke teksten met hier een daar een vleugje melancholie zorgen voor een perfecte sound tijdens een terrasje op een zomerse vooravond.

Vrijdag 02 augustus 2019 - 19u00

ZOMERCONCERT – FRANK VALENTINO

De bio van Frank Valentino kan je niet beknopt weergeven.  De zanger is zo veelzijdig, heeft een jarenlange carrière met een indrukwekkend palmares en uiteenlopende zijsprongetjes. Hij was een graag geziene gast bij VTM in het programma “Tien om te Zien” en ook nu scoort hij goed in het genre op MENtv.

Zondag 4 augustus 2019 - 18u00
ZOMERCONCERT – TRIO TROTTOIR

Een accordeonistenduo met een hoek af… én een doe-het-zelforkest!
Romantische walsjes, gipsy tunes, folk, pop, uptempo ska,…
We pikken aanstekelijke melodietjes op en geven er graag een eigenwijze accordeontwist aan.
Trio Trottoir is pas compleet als zowel jong als oud met ons meespelen.
Kies je favoriete instrument uit de koffer en geef er een lap op!

Vrijdag 09 augustus 2019 -  19u00
ZOMERCONCERT – ISABELLE ET LES JEAN

Isabelle et les Jean serveert een stoofpotje van Franse chansons op eigen wijze.

Zangeres Sabien Lesage neemt je moeiteloos op sleeptouw en slalomt doorheen het heerlijke, rijke aanbod van het chanson. Brel, Aznavour of Gainsbourg? Of liever Dalida, Dassin of Fugain? Isabelle et les Jean verwent je een uur lang!

Zondag 11 augustus 2019  - 18u00
ZOMERCONCERT – LES SACS À SACS

Ze begonnen als gelegenheidsband op tuinfeesten bij een glas pastis en een lekker stuk kaas. Ondertussen groeiden ze uit tot de beste coverband van het betere Franse lied. De set van 'Les Sacs a Sacs' zoekt vooral het chanson en het verhalende lied op. Zang, ritme en instrumentarium zalven en beroeren, zingen en schuren, zwijgen en raspen.

Vrijdag 23 augustus 2019 -  19u30
ZOMERCONCERT – RADIO VADER

De muzikale begeleiding van de nocturne van het Vlastreffen. We zochten en vonden een coverband uit de regio die reeds het schouwburplein in Kortrijk liet meezingen tijdens Sinksen 2018. Radio Vader uit Heule eert de allergrootste helden uit het jaren 80’, 90’ & 00’. Rock'n roll from hell/heaven/earth met de toestemming van Freddy Mercury.