Zomerconcerten kiosk

Kuurne platse krijgt opnieuw een kiosk met tal van zomerconcerten

De kiosk op het Marktplein roept bij menig Kuurnenaar nostalgie op. Van 1907 tot 1973 stond op het plein een kiosk naar ontwerp van architect Eugène Traneeuw (Kortrijk). Bij de heraanleg van het marktplein in 2006 werd nog gediscussieerd om een nieuwe kiosk te plaatsen. Maar het toenmalige gemeentebestuur koos voor een polyvalent plein.

Burgemeester Francis Benoit kwam op de idee om de kiosk, zij het dan tijdelijk, terug op het Marktplein te plaatsen: “ In Zulte-Machelen zag ik een tijdelijke kiosk en op reis in Zagreb zag ik in een park zomerconcerten. Gezien de inwoners zo graag opnieuw een kiosk wensten, voegden we de daad bij het woord. ”

Na het zomerfestival ‘P’latse Doen’ op 14 juli komt er 6 weken lang een echte kiosk, met een programma en mogelijkheden voor een onvergetelijke zomer in Kuurne.

Van 18 juli tot 26 augustus plannen we met het gemeentebestuur diverse gratis concerten. We bijten de spits af met ‘Salade de Fruits’ op woensdag 18 juli om 19u. Op zondag 22 juli om 18u komen ‘The Gambits’ (Rockabilly tribute) zomerse sfeer brengen, op zondag 26 augustus om 18u is het de beurt aan ‘The Ed Sullivan Quartet’ (Sixties tribute). Ook op zondag 29 juli, zondag 5 augustus en zaterdag 11 augustus zorgen brengen respectievelijk Amnesia, TT & JB en Alain Provist zomer in Kuurne. Het lijstje werd verder aangevuld met op 17 augustus het cabaret- en travestietentrio "La Belle Histoire".

Jonathan Breughe van de vrijetijdsdienst: “We trachten zoveel mogelijk een Kuurnse link te leggen bij de keuze van artiesten. Maar ook verenigingen, lokale handelaars of geëngageerde burgers kunnen ons hun voorstellen bezorgen om iets rond of op de kiosk te organiseren. Hiervoor kunnen ze contact opnemen met de Vrijetijdsdienst van de gemeente. Het is een ruimte voor en door de Kuurnenaren, net zoals weleer.”

Johan Bossuyt, schepen van lokale economie en feestelijkheden: “Kuurne leeft! We willen met dit initiatief de zomer door initiatieven organiseren. Ook voor zij die thuis blijven en niet reizen een ideale gelegenheid om tijdens een concertje van een aperitief te genieten."

Overzicht

18/7 SALADE DE FRUITS 19u00

22/7 THE GAMBITS 18u00

29/7 AMNESIA 18u00

05/08 TT & JB 18u00 (Tim Toegaert)

11/08 ALAIN PROVIEST (Heikki, Wim Declerck, Bert Meersman)

17/08 Cabaret- en travestietentrio "LA BELLE HISTOIRE"

19/08 THE SHADOWSSOUND 18u00

26/08 THE ED SULLIVAN QUARTET 18u00

 

 

 

 

Aangemaakt op: 06/07/2018