Werken warmtenet

Warmtenet

In Kuurne en Harelbeke starten energiedistributiebedrijven Eandis en Infrax in april 2017 met de aanleg van het nieuwe warmtenet. Daarmee zal de restwarmte van afvalverbrandingsinstallatie IMOG bijna 700 nieuwe gezinswoningen op en nabij het woonpark van Kuurne en Harelbeke voorzien van duurzame verwarming en warm water. De geïsoleerde leiding loopt grotendeels langs de Leie om zo de verkaveling te kunnen bereiken. Eandis en Infrax doen – in samenspraak met de gemeente – er alles aan om de hinder tijdens de voorbereidende werken te beperken tot een minimum.

FASERING WERKEN

Vanaf 18 april start Eandis met de aanleg van het net. Een plan van de fasering en omleidingen in detail kan je hier terugvinden.

  • 18 april: start voorbereidende werken Weidenstraat (Kuurne) en Rietvoornstraat (Harelbeke)
  • 24 april: start sleufwerken in de Rietvoornstraat (Harelbeke)
  • 2 mei: start sleufwerken in de Weidenstraat (Kuurne)
  • 18 mei: aanleg koppeling tussen de verkavelingen Rietvoornstraat (Harelbeke), via de Steenhovenstraat (Kuurne) en Stedestraat (Harelbeke).

 

 

 

INFOVERGADERING EN CONTACT 

Om de buurtbewoners uitgebreid te informeren, organiseert Eandis in samenspraak met de gemeente een infovergadering in buurthuis De Krekel op dinsdag 2 mei om 18u. De aannemer licht de werken en de hinder toe. De buurtbewoners worden uitgenodigd per brief.

Heb je vragen over de werken? Neem dan contact op met de aannemer (Visser & Smit Hanab nv) op het nummer 0496/27 47 53 of 0471/67 14 77. Ook kan je steeds terecht in de werfkeet van de aannemer gelegen in de Stedestraat 51 in Harelbeke.

VOORTREKKERSROL

Warmtenetten zijn vandaag nog vaak onontgonnen terrein in Vlaanderen, maar bieden veel potentieel. Kuurne speelt alvast een voortrekkersrol. Dankzij de samenwerking met IMOG, Eandis, de stad Harelbeke en de projectontwikkelaars, zal de restwarmte van afvalverbranding op een duurzame manier ingezet worden. Het afval vormt dan een equivalent van duizenden liters stookolie en tonnen CO2 worden op die manier vermeden. Het is een mooi voorbeeld van toekomstgerichte energievoorziening en draagt bij aan de doelstellingen van het Burgemeestersconvenant.

INFO

078 35 35 37 of eandis.warmtenetten@eandis.be

 

Aangemaakt op: 18/04/2017