Waakzaamheidsfase leidingwater in Kuurne

Het is al geruime tijd droog in Vlaanderen, ook in Kuurne. Droogte in combinatie met warme dagen zorgt voor hoog leidingwaterverbruik. In het overgrote deel van West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen - dus ook in Kuurne - kondigt de Vlaamse Milieumaatschappij de waakzaamheidsfase (code geel) aan.

Dit wordt ingesteld om dat de vraag naar leidingwater het aanbod dreigt te overtreffen. Als de vraag naar leidingwater nog verder toeneemt, is het niet uitgesloten dat er zich bevoorradingsproblemen kunnen voordoen. Het is van belang om het leidingwaterverbruik niet veder te laten toenemen en bij voorkeur te laten dalen.

Aan alle inwoners van Kuurne wordt daarom gevraagd om daadwerkelijk spaarzaam om te gaan met leidingwater.

Wat te doen in waakzaamheidsfase?

In de waakzaamheidsfase is er nog geen verbod om leidingwater te gebruiken voor niet-essentiële toepassingen. Door extra zuinig om te gaan met leidingwater kan dit vermeden worden. Hou je aan deze gouden regels:

  • Verspil geen water
  • Gebruik ook zo weinig mogelijk leidingwater in de tuin en zeker niet om het gazon te besproeien. Gebruik bij voorkeur de gieter in plaats van de tuinslang.
  • Neem een verfrissende douche in plaats van een bad.
  • Sla het wassen van de auto of het schoonmaken van het terras eens over en doe dit met regenwater indien je nog een voorraadje hebt.
  • Stel je grote waterverbruiken uit (vb. vullen van zwembaden, regenwaterputten, ...)

Meer tips? www.vmm.be of www.aquaflanders.be

Actuele update op www.vmm.be/data/leidingwater-beschikbaarheid

 

Aangemaakt op: 29/06/2018