Held in Kuurne?

Kuurne lanceert een campagne om haar lokale helden in kaart te brengen. Iedereen die zich vrijwillig inzet in één van de vele verenigingen, op één van de activiteiten of evenementen in Kuurne, wordt gevraagd om zich te registeren op www.kuurne.be/vrijwilliger. Dankzij deze databank kunnen we onze helden beter kennen, informeren en bedanken. Op 2 december staan ze centraal op het 10-jarig bestaan van de Kubox.   

Actief, sociaal, warm en levendig Kuurne 

De gemeente Kuurne wil de lokale vrijwilliger beter kennen, informeren en bedanken! Ze zetten zich in Kuurne massaal en belangeloos in voor de goede werking van meer dan 100 verenigingen, ontelbare activiteiten of evenementen en zijn de draaischijf van veel grote en kleine initiatieven. Ze overstijgen het eigenbelang en leveren een onbetaalbare bijdrage aan buurtwerk, sportclubs, kinderopvang, culturele evenementen, kampen, openbare diensten, noem maar op. Zonder hen geen actief, sociaal, warm en levendig Kuurne!

Startschot vrijwilligerscampagne

De gemeente wil deze lokale helden één voor één kennen en gaf op 25 oktober het startschot van haar vrijwilligerscampagne ‘Helden in Kuurne’. Alle vrijwilligers worden gevraagd zich te laten registreren via de url www.kuurne.be/vrijwilliger. De meer dan 140 verenigingen worden ook persoonlijk aangeschreven om dit onder hun ‘helden’ bekend te maken. Maar wellicht zijn er ook nog heel veel die we niet kennen of die interesse hebben om zich in te zetten? 

Burgemeester Francis Benoit: “Kuurne is een levendige gemeente. Met meer dan 140 verenigingen en gemiddeld 4 activiteiten per dag is onze gemeente rijk bedeeld. Hiernaast heb je ook heel wat mensen die buiten het verenigingsleven hun steentje bijdragen. Vaak verkiezen ze de eigen streek boven de Spaanse zon om mee te kunnen gaan als leid(st)er op kamp. Vrijwilligers bezorgen alleenstaanden een prachtige oudejaarsavond. Vrijwilligers gaan koken bij mensen in de buurt die zelf niet goed te been meer zijn. En ga zo maar door. Vrijwilliger ben je dag in dag uit, 52 weken lang.”

Vrijwilligers centraal op feest 10 jaar Kubox

De vrijwilligersdatabank laat toe om hen te informeren, bepaalde noden en wensen aan elkaar te koppelen, maar in eerste instantie om hen ook te bedanken! Op zaterdag 2 december plaatst de gemeente al haar vrijwilligers in de spotlights op het feest van 10 jaar Kubox, de zaal van en voor vrijwilligers! Op 22 november stellen we het volledige culturele programma van die dag aan de pers voor. Eén ding kunnen we al meegeven: het wordt een heus feest voor en door Kuurne!

Francis Benoit: 5 december is de internationale dag van de vrijwilliger. In Kuurne vieren we dit al op 2 december met 10 jaar Kubox. De Kubox werd tien jaar geleden geopend na een schreeuw van vele verenigingen naar een deftige indoorzaal. Vrijwilligers van het eerste uur werkten hieraan mee. Het is de zaal van en voor de vrijwilligers. Daarom is een welgemeende en gepaste dankjewel hier wel op zijn plaats.”

Info

Burgemeester Francis Benoit, bevoegd voor cultuur (francis.benoit@kuurne.be0486 24 83 64)

Vrijetijdsdienst

www.kuurne.be/vrijwilliger

 

Aangemaakt op: 26/10/2017