Lange Afstandsfietsroute

 De benaming LF-routes staat voor: “Lange-afstand Fietsroutes” - bij Toerisme Vlaanderen en in Nederland spreekt men van “Landelijke Fietsroutes”. Het zijn routes in lijn die diverse regio’s, en zelfs landen doorkruisen. Zij worden ontwikkeld voor de recreatieve fietsers die er een fietsvakantie, een weekend- of dagtrip kunnen op doorbrengen. Voor de trajecten wordt gezocht naar veilige wegen en naar mogelijke overnachtingsplaatsen.

LF 52 Guldensporenroute

De route doorkruist West-Vlaanderen in noord-zuidrichting, tot over de Franse grens. Ze loopt dwars door Kortrijk, waar de herinnering aan de Guldensporenslag op het Groeningenveld (1302) nog steeds leeft.

Traject
De route vertrekt in Zeebrugge en loopt langs Zuienkerke, Meetkerke en Varsenare in een grote bocht rond Brugge. Volgend stadje is Tielt waar ook de andere routes uit de topogids voorbijkomen. Langs Oostrozebeke, Wielsbeke en Kuurne kom je in Kortrijk. De Leie volgend kom je voorbij Menen, Wervik, Komen en Waasten in Armentières.

Bewegwijzering
De route is volledig met geel-blauwe merktekens van GR bewegwijzerd.

Gidsen
Vlaanderen en Frankrijk.
De volledige LF 52 is opgenomen in de bundelgids "Fietsen in het Land van de Flandriens", uitgave GR.

 

Informatie over de LF-routes kan aangevraagd worden bij: vzw Grote Routepaden Van Stralenstraat 40 2060 Antwerpen tel. 03-232 72 18 fax: 03-231 81 26  - info@groteroutepaden.be - http://www.groteroutepaden.be