Cultureel erfgoed

auto

Onder cultureel erfgoed wordt verstaan: wat door vorige generaties is gebouwd of gemaakt en wat nu nog bestaat en tegenwoordig monumentale of museale waarde heeft. Hierdoor krijgen de huidige generaties een beeld hoe mensen vroeger geleefd moet hebben. Cultureel erfgoed is van belang voor de identiteit van een samenleving. In tijden van nood kunnen liederen, teksten en kunstwerken een houvast zijn, dat troost biedt en hoop. Cultureel erfgoed versterkt het cultureel en historisch zelfbewustzijn. Monumenten en kunstschatten maken een gedeeld verleden zichtbaar, en versterken daarmee de culturele band tussen verschillende landen.

De tijd van toen

Kuurne vroeger...

Deze postkaarten geven u een mooi beeld hoe Kuurne vroeger was en dit is soms verrassend. De welvaart is in elk geval enorm toegenomen maar helaas blijkt ook dat mooie authentieke architectuur plaats heeft moeten ruimen voor appartementen.

Klik op een foto voor een grote weergave. Gebruik de muis of de pijltjestoetsen om te bladeren door het fotoalbum.

We zijn op altijd zoek naar oude postkaarten uit de gemeente Kuurne, u kan ons helpen bij het opsporen van dit uniek materiaal uit onze gemeente. Het digitaliseren van de beelden kan gebeuren bij ons op het gemeentehuis bij de webmaster of mail uw materiaal door naar webmaster@kuurne.be. Dank!