Feestelijke intrap nieuwe voetbalkleedkamers Kuurne

Op woensdag 12 april opende de gemeente Kuurne samen met voetbalclub FC Eendracht op feestelijke wijze de voetbalkleedkamers in het Sportpark. De nieuwe accommodatie omvat zes kleedkamers met sanitair en kost ruim 425.000 euro. De investering betekent een flinke impuls voor het Kuurnse voetbal.

 

 

Begin juni 2016 startte de gemeente met de afbraak van de oude voetbalkantine van FC Eendracht. Tien maanden later is schepen van sport Jan Deprez fier om – samen met de Kuurnse voetbalploeg FC Eendracht, de gemeenteraad en alle betrokkenen – het nieuwe gebouw te openen aan de hand van een symbolische ‘intrap’.

Het gebouw is 185 m² en omvat vier kleedkamers waarvan twee grote met zes douches en twee kleine met drie douches. Bijkomend werden twee kleedkamers voorzien voor de scheidsrechters, waarvan één dienst kan doen als dameskleedkamer. Daarnaast zijn er toiletten en een stookplaats.

Het gebouw kost 425.000 euro en is van de hand van architect-ontwerper Dominiek Depoortere uit Beveren-Leie. Aannemer Frans Verhelst voerde de werken uit. Het nieuwe gebouw voldoet aan de wettelijke isolatievoorwaarden.

"De voetbalbond maakte in het verleden meerdere keren opmerkingen over de erbarmerlijke toestand van de oude voetbalkleedkamers aan het adres van FC Eendracht", zegt schepen van sport Jan Deprez. “Daarom voorzagen we in ons meerjarenplan 420.000 euro voor de bouw van nieuwe kleedkamers.”

Dit gebouw is een mooi voorbeeld van hoe het gemeentebestuur haar middelen efficiënt inzet, rekening houdende met de noden van verenigingen en hun leden. “We kozen dan ook bewust voor een ‘sober’ gebouw, dat toch tegemoet komt aan de hedendaagse wensen en alle comfort biedt,” vult Jan Deprez aan.

De nieuwe kleedkamers zullen voornamelijk gebruikt worden bij wedstrijden van FC Eendracht op de linkse terreinen (1 en 4). De voetbalclub telt op vandaag al zo’n 300 leden.

De gemeente hoopt dat in de toekomst deze investering een grote meerwaarde betekent voor sportief Kuurne. Burgemeester Francis Benoit: “Voetbal is niet alleen de grootste sport in Kuurne, we bereiken ook iedereen van de bevolking. Het is als het ware een groot ‘buurthuis’ voor de gemeente. Samen met deze investering en andere faciliteiten op het Sportpark biedt groene zone in Kuurne voor elk wat wils: kinderopvang, cultuur, zwemmen, jeugdwerking… Een goede accommodatie helpt dit stimuleren. Een steuntje van ons gemeentebestuur hierbij kan dan ook niet ontbreken. Het was leuk om te ervaren dat alle partijen samen mee helpen bouwen aan dit verhaal, voor de gemeente, de inwoners en de leden.”

Info

Jan Deprez – jan.deprez@kuurne.be; 0485 07 64 80
Francis Benoit – francis.benoit@kuurne.be; 0486 24 83 64

Aangemaakt op: 12/04/2017