Site Sabbe wordt toeristische hotspot deze zomer

Gepubliceerd op vrijdag 25 juni 2021
persmoment voorstelling activiteiten site sabbe zomer 2021

Kuurne pakt uit met steeds meer toeristische troeven, niet alleen voor inwoners maar ook voor mensen uit de ruime regio. Site Sabbe nabij de Leie vormt sinds enkele jaren een nieuwe hotspot langs het jaagpad voor toeristen. Ook deze zomer valt er van alles te beleven. Een overzicht …

Genieten van Kunstzomer

Kunstzomer strijkt van 4 t.e.m. 18 juli neer in Kuurne, telkens op zaterdag en zondag tussen 14u en 18u. Op drie bijzondere locaties – de roterij en de paardenloods bij site Sabbe en het Slot in de Groene Long – kunnen bezoekers het werk van diverse kunstenaars ontdekken. Met de fiets geraak je langs de Leie makkelijk van de ene plek naar de andere.

  • ’t Slot / De Groene Long (Oudstrijderslaan – Kuurne)
    Kunstenaars: Pascale Martens - Marc Troffaes - Jan Dekeyser – Rita Van Colen
  • Paardenloods bij site Sabbe (Bondgenotenlaan 21 – Kuurne)
    Kunstenaars: Gilbert Vangampelare - Rita Van Colen - Wilfried Lombary - Krizy - Marha - Anja Brugghe - Jan Dekeyser - John Anrijs
  • Kunstatelier ‘De roterij’ (Watermolenstraat 44 – Harelbeke)
    Kunstenaars: Chantal Bossuwé - Griet Dierick - Eddy Montmorency - Dany Verbeke

www.kuurne.be/nieuws/kunstzomer

Logeren op Vlaskamp

Vlaskamp komt nu ook naar Kuurne. Voor wie deze zomer op zoek is naar overnachtingsmogelijkheden in Kuurne, is er met Vlaskamp een extra optie bij gekomen. Vlaskamp mikt op kortverblijvers die wel houden van kamperen maar dat liever in stijl en met enige luxe doen. Daarmee doet Kuurne mee met de nieuwe trend van ‘glamping’, glamoureus kamperen dus …
Op diverse plekken in de Leiestreek biedt Vlaskamp enkele unieke slaapplekken aan en nu dus ook in Kuurne, vlak aan de Leie. Staycation in deze bijzondere coronatijden. Elke locatie telt 5 canvastenten, volledig ingericht. Ook sanitaire voorzieningen, een gedeelde koelkast, microgolf en een oplaadpunt zijn aanwezig. Vlaskamp is open en boekbaar van 1 juli tot en met 31 augustus.

Thijs Vandewalle, één van de bezielers van Vlaskamp: “Met Vlaskamp hebben we de ambitie om mensen te verwonderen, even te laten ontsnappen en dat op een boogscheut van hun eigen huis. We stippelden tussen iedere zone fiets- en wandelroutes uit. ”

Heropenstelling kunstwerk ‘Kom erbij’

Vorig jaar was ‘Kom erbij’ –  het kunstwerk van Niels Albers dat op en tegen roterij Sabbe werd opgesteld –  één van de meest bezochte kunstinstallaties van het Kunstenfestival Contrei van Leiedal in de regio. Ook deze zomer bracht Kuurne alles in gereedheid zodat de fietsers langs de Leie weer even kunnen afstappen om een kijkje te nemen boven op het dak van roterij Sabbe. Wie er vorige zomer niet toe geraakte, heeft deze zomer nog een kans …

  • Roterij Sabbe, Leiemeersdreef (einde)

Schepen van Toerisme Jan Deprez: “We hebben gezorgd voor een trilogie van attracties als trekpleister voor de komende vakantiemaanden. Met de kunstzomer, het vlaskamp en de trapconstructie ‘Kom er bij’ proberen we mensen naar onze Ezelsgemeente te lokken. 

Ik zou zeggen : ‘Laat de toerist in je los en ontdek al het moois in en rond Kuurne deze zomer.“

Kuurne herontdekt op nieuwe website

In coronatijden stond ‘genieten dichtbij’ centraal. Heel wat inwoners (her)ontdekten Kuurne te voet of met de fiets. Deze aantrekkingskracht neemt ook toe buiten de regio.

Burgemeester Francis Benoit: “De coronaperiode heeft ons aan het wandelen en fietsen gebracht in eigen regio. Hierbij zijn de verbindingen langs de Leie cruciaal en het succes van deze site roterij Sabbe in kader van Contrei. Mensen ontdekten hierbij ook ons gezellig centrum.

We hebben ook ingezet op wandelingen. Denk maar aan de Ezelgemwandelroutes en de wandelingen n.a.v. 150 jaar Sente. Mensen kom van ver afgezakt naar de Kubox om van daaruit onze gemeente te verkennen.” 

Vorig jaar pakte Kuurne ook al uit met twee camperplaatsen op parking Damier, vlakbij de Leie en het Vlaspark. Een groot succes zo blijkt. De camperplaatsen worden quasi elke dag gebruikt.

Alle toeristische mogelijkheden worden nu ook gebundeld op een nieuwe website.

Je vindt er talrijke fiets- en wandelroutes, culinaire adresjes, bezienswaardigheden, overnachtingsmogelijkheden. Ontdek het op www.kuurne.be/toerisme.

Info

Jan Deprez, jan.deprez@kuurne.be,  0473 55 40 97