Aankoop theatertribune Kubox

Kuurne investeert 230 000 euro in theatertribune voor Kubox en stelt spetterend cultuurseizoen voor met Stan Van Samang, Sioen, Tom Lanoye en vele anderen.

Het seizoen 2018-2019 staat voor de deur. Voor de elfde maal kunnen we u een cultuurprogramma voorstellen om u tegen te zeggen. Maar het gemeentebestuur investeerde volop in het comfort van de bezoeker.

Burgemeester Francis Benoit : “In de Kubox komt vanaf dit cultuurseizoen een volwaardige tribune met 335 theaterstoelen. Een ongelooflijke meerwaarde. Voor grote voorstellingen werken we nog met een gelijkvloers blok van 100 stoelen. De bezoeker kan vanaf nu al de plaatsen  op deze nieuwe manier reserveren. Een investering van 230 000 euro. De mobiele zittribune zal vanaf half oktober geleverd zijn. Ook verenigingen die dat wensen, zullen deze tribune kunnen opstellen voor voorstellingen in de Kubox. Het is de laatste grote stap om van de loods een echte evenementenhall en cultuurzaal te maken. Trots !”

Voor het elfde seizoen werden weer prachtige optredens geboekt. Bijzonder valt 15 december op, de verjaardag van de burgemeester en naar het schijnt ook een persoonlijke link naar het optreden, gezien zijn verleden als Novarock – organisator. “Voor het eerst dit jaar lanceren we een mystery-optreden met een Belgische supergroep die menig festivals plat speelt. Deze band sluit  in Kuurne hun tour afsluiten maar nadien ook als groep jaren van het podium zullen verdwijnen, Ze komen graag naar onze gemeente gezien hun band met de streek en menige Kuurnse festivalorganisatoren.”

Jonathan Breughe en Sarai Sabbe lichten andere namen toe: “Het seizoen opent met Sioen die met een  uitgebreide muzikale bezetting komt, die met hun programma ‘Graceland’ de muziek van Paul Simon brengen op schitterende wijze brengen. Opnieuw hebben we aandacht voor toneel, literatuur, humor en muziek. Ook een prachtige Kuurnse productie met José Wylin. Klassieke composities gebracht door  Tielts orkest. Sterren als Stan Van Samang en toppers als Tom Lanoye en Tom Van Dyck komen naar onze voorstellingen.”

Hopelijk jullie ook want het is dit jaar weer een prachtig compleet programma om trots op te zijn. Bestel vlug jouw tickets!

 

Info

info cultuurprogramma: Jonathan Breughe

info tribune: Francis Benoit

 

Aangemaakt op: 28/06/2018