Regenboogcharter

Kuurne is een inclusieve gemeente waar er geen ruimte is voor discriminatie. Op verschillende manieren wil de gemeente signaal uitsturen dat IEDEREEN hier welkom is. Ongeacht diversiteitsfactoren.

LGBTQIA+ ... WAT?

Dit staat voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer, Intersex en Asexual. De + wordt gebruikt om inclusiviteit te benadrukken en dus niemand uit te sluiten.

bib regenboogzebrapad

Kuurne als regenbooggemeente

  •  Jaarlijks op IDAHOT (Internationale Dag tegen homofobie en transfobie) wordt de regenboogvlag uitgehangen aan het gemeentehuis om extra aandacht te vragen voor diversiteit en acceptie.
  • In 2019 werd het eerste regenboogzebrapad geschilderd, daarop werd ingegaan op de vraag van Kaithy. Het zebrapad kan je terugvinden aan de bibliotheek, een plaats waar veel mensen elkaar ontmoeten.
  • In 2022 wordt er een regenboogzebrapad geschilderd op de Brugsesteenweg.
  • Via de gemeentelijke sociale media kanalen voorzien we telkens een post om het onderwerp aan bod te brengen.
  • Literatuur rond holebi- en transgenderthema in openbare
    bibliotheek

 

Waar kan je terecht met je vragen?

Lumi

Anonieme opvang- en infolijn voor al je vragen over gender en seksuele voorkeur. Je kan er informatie vragen of je verhaal doen. Je kan hen bellen, chatten of mailen.

LGBTI+-verenigingen in regio Zuid-West-Vlaanderen

Liever Gelijk

Een holebivereniging voor alle leeftijden uit het Kortrijkse en omstreken. Samenkomen staat er centraal met talrijke maandelijkse activiteiten.

Go-out!

De vereniging die open staat voor holebi- en transpersonen van 25 tot 40 jaar.

Gender.aXept

is er voor iedereen die vragen heeft rond genderidentiteit. Je kan bij hen terecht voor gezellige praatavonden, maar ook voor een persoonlijk gesprek.

 

Partnerorganisaties

West-Vlaams Regenbooghuis

Aanspreek- en informatiepunt voor West-Vlaanderen.

Cavaria

De belangenverdediger van LGBTI+-personen en koepel van LGBTI+-organisaties in Vlaanderen.

KLIQ

KLIQ is het vorming- en trainingscentrum van Cavaria dat werkt rond gender- en seksuele diversiteit. Je kan bij hen terecht voor vormingen, trajectbegeleiding en webinars rond het LGBTI+-thema.

ZIZO

Het online LGBTI+-magazine van Cavaria. ZIZO brengt artikels over holebi's, queers, trans en intersekse personen.

Wel Jong vzw

Het vroegere Wel Jong Niet Hetero is omgedoopt naar Wel Jong, een jeugdorganisatie voor en door jongeren die willen bouwen aan een gelijkwaardige samenleving. We willen dat iedereen zichzelf kan zijn in zijn/haar lichaam, seksualiteit en genderbeleving.

Out For The Win

Out For The Win wil de zichtbaarheid van holebi, transgender, queer en intersekse personen in de sport verhogen via online verhalen en jonge atleten de kracht geven zich goed te voelen in hun eigen vel.

Regenboog ambassadeurs

Deze vereniging richt zich op senioren.  LGBTQIA+’ers in het rusthuis gaan vaak terug in de kast. Binnen de ouderensector geldt de heteronorm nog enorm, maar daar komt geleidelijk aan verandering in. De vereniging geeft senioren een gezicht en een stem.