Reservelijst QVAX nu ook bij VAXPO

Gepubliceerd op Dinsdag 13 april 2021
vaxpo

VAXPO, het vaccinatiecentrum van Kuurne, Kortrijk en Harelbeke, heeft beslist om vanaf deze week ook met de QVAX reservelijst te werken als er onverwachtse vaccinoverschotten zijn. Via QVAX verloopt de uitnodiging voor de invulling van de reserveplaatsen automatisch waardoor alles nog vlotter kan verlopen.

QVAX werd vorige week getest in de vaccinatiecentra van Roeselare en Deinze. De evaluatie was positief en vanaf deze week kunnen ook andere vaccinatiecentra het systeem gebruiken.

Via QVAX kan iedereen zich vanaf 18 jaar inschrijven op een elektronische reservelijst voor VAXPO.  Je kan er aangeven op welke momenten je beschikbaar bent om snel te worden opgeroepen. Als er vaccinatieplaatsen vrijkomen, dan zullen de mensen op de reservelijst met de hoogste prioriteit eerst worden opgeroepen. Dit wil zeggen, eerst de 65-plussers (van oud naar jong), daarna de mensen met onderliggende aandoeningen en daarna de rest van de bevolking. Het is dus niet zo dat wie zich eerst heeft ingeschreven, eerst opgeroepen zal worden.  

Komen er plaatsen vrij? Dan krijg je een sms en e-mail met de vraag om voor een aangegeven uur online te bevestigen. Pas als je online bevestigt, weet je wanneer je naar VAXPO kan komen voor je vaccin. Als je de uitnodiging weigert of te laat reageert, dan gaat de uitnodiging naar iemand anders op de wachtlijst. Wil je toch op de reservelijst blijven staan? Dan dien je je opnieuw op te geven en je beschikbaarheden in te plannen op de QVAX-kalender. 

De QVAX-reservelijst wordt naast de reeds bestaande reservelijsten gebruikt van de 65-plussers en beroepsgroepen die VAXPO eerder aanlegde. Sta je al op één van deze lijsten? Dan kan je je gerust ook nog eens op QVAX registreren.