Pop-up speelzone

Gepubliceerd op woensdag 02 juni 2021
03 juni 202131 augustus 2021

Op 3 juni openden kinderen van de nabijgelegen school VBS Sint-Michiel samen met het bestuur en maker Woutwerk het nieuwe pop-up speelschip voor het gemeentehuis.

Voor de tweede zomer op rij verwent Kuurne de kinderen met een extra spelaanbod op het marktplein. Terwijl de ouders op het gemak een terrasje doen of een kioskconcertje meepikken, kunnen de kinderen zich inleven in de wereld van de zee, de matrozen en de zeestormen.

Het speelschip met de naam ‘De balke’ (verwijzend naar het unieke geluid van een ezel) is het decor van een uniek en creatief speelplein. In het midden van het schip kan de scheepskok zijn potje koken in de kombuis. Dankzij het zand zal dit garant staan voor uren speelplezier.

De oudere kinderen kunnen via een parcours en klimnet het roer bereiken en overzicht krijgen op het schip. Rond het schip zijn speelse zitelementen voorzien in de vorm van scheepskisten.

Francis Benoit, burgemeester en bevoegd voor jeugd: Na het succes van vorig jaar was het zeker dat we hiervan een traditie maken. En met het ontwerp is het alvast ook nostalgie naar het piratenschip van vroeger aan het jeugdcentrum. Maar er is niet alleen aan spelen gedacht. De smotspot zorgt ervoor dat er bij mooi weer ook altijd zonnecrème kan gebruikt worden. Ook de ouders kunnen een terrasje doen terwijl de kinderen spelen.”

Het pop-up speelplein blijft bespeelbaar tot half september. De uitvoering gebeurde (net als vorige zomer) door de Kuurnse firma Woutwerk.

Wouter Verbeke van Woutwerk:  “Deze pop-up speelzone was een plezier om aan te werken. Het is tof om iets unieks te kunnen bouwen en daarna te kunnen afwerken met allerlei kleine details en decorelementen. Boomstammen die gekapt moesten worden, geef ik graag een tweede leven als spelelement.”

 www.kuurne.be/popupspeelzone

schip