Hang een sticker 'Parkeer en Zorg'

Gepubliceerd op Dinsdag 08 september 2020

Met ‘parkeer en zorg’ kunnen patiënten en hun buren ervoor kiezen om hun garage of oprit ter beschikking te stellen van de zorgverstrekker voor de duur van de verzorging. Op die manier zijn patiënten sneller geholpen en verliezen zorgverleners minder tijd.

Gemeenteraadslid (N-VA) en tevens thuisverpleegkundige Carla Meyhui, lanceerde op de gemeenteraad het voorstel om een” parkeer en zorg” reglement in te voeren in Kuurne.

“Voor heel wat zorgverstrekkers is het soms een helse klus om vlug een parkeerplaats te vinden.  Die parkeerproblematiek leidt tot tijdverlies voor de zorgverleners en tot ontevreden patiënten. In vele straten zijn er wel parkeermogelijkheden maar dan op privéplaatsen: voor de oprit of garage van de bewoners. We rekenen hier dan ook vooral op de goodwill van burgers en zorgverleners. Het is een eenvoudige maar efficiënte oplossing die bijdraagt tot het geluk van patiënten en hun zorgverstrekkers, aldus schepen van geluk Bram Deloof.

Inwoners van Kuurne kunnen vanaf 15 september een sticker ophalen in het gemeentehuis, het Sociaal huis of Dienstencentrum Ter Groenen Boomgaard.

parkeer en zorg

parkeer en zorg