Renovatiewoning KB 234

Doorgedreven renovatie

Met trots stellen de gemeente Kuurne, het Sociaal Huis, Intercommunale Leiedal en hun private partners hun BEN-woning, Bijna-Energie-Neutraal, aan u voor! In minder dan zeven maanden werd de woning volledig gerenoveerd. Dankzij de sterke coördinatie van de architect en RenovatieCoach Bart Deneckere (Leiedal) volgden de aannemers elkaar perfect op! De woning zal worden ingezet als doorgangswoning.

Nieuw kleedje

Na de afbraak van de achterbouw ging het allemaal vrij snel: het vernieuwen van het dak, het isoleren van de buitengevel, de afwerking met steenstrips… waardoor de woning er steeds meer als een nieuwe woning begon uit te zien. Binnenin werd de oorspronkelijke indeling behouden, al kreeg de zolder wel een extra slaapkamer. Tot slot werd de woning volledig geschilderd.

E-peil 30!

Door een duidelijk advies van het energiebureau, doordachte keuzes in technieken en door volop in te zetten op maximale isolatie scoort de woning nu aan een E-peil 30! Ter vergelijking: bij een ingrijpende energetische renovatie (met omgevingsvergunning) ligt het maximale E-peil sinds 2015 op 90. Om van een BEN-renovatie te kunnen spreken, volstaat een E-peil 60. Sinds dit jaar moet een nieuwbouwwoning aan een E-peil 40 voldoen, pas vanaf 2021 aan een E-peil 30!

Doorgedreven isolatie (hoogrendementsglas, dakisolatie, buitengevelisolatie, vloerisolatie en binnenmuurisolatie), vloerverwarming, ventilatiesysteem C+,  en zonnepanelen maken het mogelijk om hier van een ‘Bijna Energie Neutrale’ woning te kunnen spreken.

 

Volg ons op Facebook

Kortrijksestraat 2
8520
Kuurne
056 73 70 11
Nu gesloten
Alles weergeven
Aangemaakt op: 19/10/2018