Ook zon op jouw dak?

In aanwezigheid van Vlaams minister van Energie Bart Tommelein en BeauVent, stelde Kuurne haar pioniersproject ‘Breng jij ook zon in Kuurne voor?’ eind september voor. Op een 20-tal locaties van de gemeente en het OCMW worden momenteel niet minder dan 1800 zonnepanelen geplaatst. Dit zonder dat de gemeente zelf hoeft te investeren, de investering wordt gedragen dor de energiecoöperatieve BeauVent. Kuurne geniet op die manier van een financieel voordeel door de aankoop van goedkopere lokale zonnestroom. Inwoners kregen de mogelijkheid om financieel mee te participeren in de geplaatste zonnepanelen en daarvoor een mooi financieel rendement te krijgen.

--------------------

UPDATE 11 oktober 2017

De kapitaalsoproep van BeauVent cvba voor het project werd na 12 uur al afgesloten, omdat het kapitaal van 250.000 EUR dan al was opgehaald bij Kuurnse inwoners. Dat is natuurlijk héél goed nieuws en voor een stuk toch ook een onverhoopt succes dat BeauVent en het gemeentebestuur uitermate tevreden stemt. Er is echter ook een kleine keerzijde, namelijk dat er méér interesse was om financieel te participeren dan mogelijk was.

BeauVent kan echter geen extra kapitaal meer ophalen voor dit project, dus financieel participeren is helaas niet meer mogelijk. Het toont echter wel aan dat Kuurne gelooft in zonne-energie en in het project dat BeauVent en Kuurne op poten zetten.

Het blijft natuurlijk wel nog mogelijk om deel te nemen aan de groepsaankoop die door BeauVent wordt georganiseerd of om via derdepartijfinanciering op het eigen dak zonnepanelen te voorzien. Wees daarvoor zeker de deadline van 22 oktober indachtig om uw dossier in te dienen. Alle info vindt u hiervoor via www.beauvent.be/kuurne  

---------------------

Wist je al dat de gemeente Kuurne voluit de kaart van de zonne-energie trekt? En daarbij zijn inwoners wil aanzetten om hetzelfde te doen?

De gemeente en het OCMW hebben een 30-tal gebouwen, zoals het zwembad, de Kubox, het gemeentehuis, scholen, de bibliotheek, sociale huurhuizen,... geselecteerd om er zonnepanelen op te installeren. Dit zonder dat de gemeente zelf hoeft te investeren, de investering wordt hier gedragen door de energiecoöperatie BeauVent. Kuurne geniet op deze manier van een financieel voordeel door de aankoop van de goedkopere lokale zonnestroom.

In totaal zullen er zo’n 2.000-tal panelen (500 kWp) geïnstalleerd worden.

Stap mee in dit project!

Maar er is meer, als inwoner van Kuurne kan je op verschillende manieren meestappen in dit project!

  • Je kan mee investeren in de zonne-installaties op de daken van Kuurne: BeauVent cvba lanceert vanaf 10 oktober een kapitaalsoproep ter financiering van deze investeringen. Als inwoner van Kuurne krijg je voorrang om in te tekenen. De projecten van BeauVent realiseren sinds 2005 jaarlijks een mooi dividend van 6%.
  • Daarnaast kan je intekenen op de door BeauVent gelanceerde groepsaankoop voor een zonne-installatie op jouw dak. De groepsaankoop wordt begeleid door de energie-experten van BeauVent.
  • Wil je liever niet zelf investeren maar wil je graag zonnestroom aan een vast voordelig tarief genieten? De coöperatie BeauVent investeert dan in de installatie op jouw dak.

Meer weten?

Download hier de flyer en de uitnodiging.

www.beauvent.be/kuurne

 

Zie ook

Kortrijksestraat 2
8520
Kuurne
056 73 70 11
Nu gesloten
09:00 - 12:00
Alles weergeven
Marktplein 9
8520
Kuurne
056 73 71 43
Nu gesloten
08:30 - 12:00
Alles weergeven