Nieuw omnisportveld

Kuurne opent gloednieuw omnisportveld in Sportpark

Woensdag 30 mei opende de gemeente Kuurne haar gloednieuw omnisportveld op het Sportpark. Eén van de vier tennisterreinen maakte de voorbije maanden plaats voor een allround en permanent toegankelijk sportveld. Hiermee wil de gemeente investeren in toegankelijke sportbeleving, ook voor sporters die niet spelen in clubverband.

Allround sporten op elk moment

Het nieuwe terrein maakt deel uit van de tennisterreinen tussen Hoeve vande Walle en het speelplein, ter hoogte van kinderopvang De Kangoeroe. Het omnisportveld bevat alle nodige infrastructuur om naar hartenlust te kunnen basketten, mini-voetbal te spelen of andere sporten te beleven.

Het terrein is bewust toegankelijk gemaakt. Op die manier hebben sporters die niet spelen in clubverband ten allen tijde toegang tot het terrein. De gemeente investeerde 12 000 euro in het terrein. Samen met de heraanleg van het omnisportveld, kregen alle vier de terreinen een gloednieuwe omheining, goed voor een bijkomende investering van 24 000 euro. 

Op vraag van Kuurnse jeugd

De herinvulling van tennisterrein tot omnisportveld komt er op vraag van een aantal inwoners. Een tweetal jaar geleden stuurde Noa Mullie uit de Kasteelstraat in Kuurne een brief naar de burgemeester met de vraag naar een basketbalterrein in Kuurne. Hij en zijn vrienden moesten zich altijd naar Kortrijk verplaatsen en dit vonden ze een spijtige zaak.

Mede dankzij de onderbenutting van de twee tennisterreinen met rubberen ondergrond, besliste de gemeente één ervan om te bouwen tot omnisportveld. De voorbije maanden werd het terrein opgesmukt, belijningen aangebracht en sportelementen - die bestand zijn tegen vandalisme - aangebracht.

Schepen van Sport Jan Deprez: “Als gemeente willen we investeren in sportbeleving. Kinderen moeten gestimuleerd worden om buiten te spelen en te sporten in hun omgeving. In Kuurne zijn er heel wat mogelijkheden in clubverband, maar o.a. basketbal hebben we niet in het huidige aanbod. Het omnisportveld biedt een oplossing. Ik ben heel blij om Noa zijn droom vandaag te kunnen verwezenlijken.”

Opening

Het omnisportveld werd feestelijk geopend in het bijzijn van schepen van sport Jan Deprez, de sportfunctionaris Sylvie Deloddere, de kinderschepen van Sport, Noa Mullie en zijn vrienden.

 

Aangemaakt op: 30/05/2018