Vernieuwd informatieboekje voor gezinnen

Gepubliceerd op Dinsdag 25 februari 2020
huis van het kind

Kuurne stelt haar vernieuwd boekje ‘Huis van het Kind’ voor. Deze publicatie bevat een schat aan informatie voor gezinnen en kinderen in Kuurne. Dit gaat van vroedvrouwen, jeugdverenigingen, scholen, kinderopvang, … tot sportkampen en meer! Raadpleeg het boekje via www.kuurne.be/huisvanhetkind of haal een exemplaar op in het Sociaal Huis.

In 2018 lanceerde het Sociaal Huis het informatieboekje voor de eerste maal, in samenwerking met verschillende partners. Het boekje werd na twee jaar geëvalueerd. Daarom werkten de partners graag aan een actueel vervolg. De contactgegevens en adressen werden gecontroleerd, maar er werden ook enkele zaken aan toegevoegd: o.a. logopedisten, psychologen en informatie over mondzorg en tandhygiëne.

Het boekje werd geanalyseerd door een experte van Wablieft, die het boekje omzette in heel eenvoudige en klare taal. Op die manier is het boekje ook toegankelijk voor anderstaligen en laaggeschoolden.

Bram Deloof, schepen van Welzijn: “Het ruim aanbod van dienstverlening in functie van kinderen is niet altijd even bekend bij ouders. Met deze wegwijzer willen we in één boekje alle informatie meegeven aan de ouders. De partners van Huis van het Kind zullen dit boekje meenemen tijdens huisbezoeken en waar nodig, samen met de ouders het aanbod even doorlopen. Het boekje bevat op diverse plaatsen een notitiepagina en bij elk thema een handig plan, waardoor je de dienst gemakkelijk vindt. Het boekje heeft zeker al zijn nut bewezen, daarom was het belangrijk om alle gegevens te updaten.”

Info

sofie.beernaert@kuurne.be; 056 73 70 11

Raadpleeg de partners en het boekje via www.kuurne.be/huisvanhetkind