Val op, fiets verlicht!

Nu we in de donkere maanden zitten, is extra aandacht voor de zichtbaarheid van fietsers van levensbelang. Jonge fietsers zijn er zich vaak niet van bewust dat ze niet zichtbaar zijn voor de andere weggebruikers en dus zichzelf in gevaar brengen. Politiezone Vlas zet dan ook sterk in op preventie en gerichte acties.

Fietsactie politie alarmerend

Politiezone Vlas controleerde onlangs meer dan 700 fietsen in verschillende Kuurnse scholen in functie van veiligheid tijdens deze donkere dagen. De resultaten van deze controle zijn alarmerend.
113 of 16% van de fietsen hadden geen of een gebrekkige fietsverlichting. 206 of 29% van de gecontroleerde fietsen waren wettelijk niet in orde. Opmerkelijk is het verschil tussen de lagere schoolkinderen en middelbare studenten. Bij Spes Nostra was 'amper' 8% niet in orde met de fietsverlichting t.o.v. 63% bij lagere schoolkinderen.

Hierbij een warme oproep aan de schoolkinderen en ouders om in te zetten op verlichting en veilig fietsverkeer.

Meer info

Fietsdiefstallen

De Politiezone Vlas labelde eveneens 254 fietsen tegen diefstal. Fietsen die in Kuurne worden teruggevonden, worden bewaard in een garagebox bij de lokale politiepost. Sinds kort worden deze fietsen gefotografeerd en gepubliceerd op de website www.gevondenfietsen.be.
Neem dus zeker een kijkje als je je fiets gestolen bent in Kuurne of in de omgeving van Kuurne.

 

Aangemaakt op: 21/11/2017