UiTPAS en jeugdbewegingen slaan de handen in elkaar

Gepubliceerd op Donderdag 02 september 2021
UiTPAS slaat handen in elkaar met jeugdbewegingen

Vanaf dit werkjaar kan je bij alle Kuurnse jeugdbewegingen terecht met je UiTPAS.
Dit levert voor alle leden alleen maar voordelen op en het toont dat de jeugdbewegingen hun steentje willen bijdragen om zoveel mogelijk kinderen een toffe vrije tijd aan te bieden.

Hoe kwam dit tot stand?

Het idee is er in Kuurne al langer om ook verenigingen de kans te geven om deel uit te maken van het UiTPASsysteem. Maar omdat er weinig activiteiten waren en het verenigingsleven op een heel laag pitje draaide, werden de plannen wat uitgesteld.

Uiteindelijk besloot de gemeente Kuurne om op te starten met een beperkter deel van de verenigingen, namelijk de jeugdverenigingen. Jongeren zijn immers het meest vertrouwd met digitale toepassingen en de jeugdraad bleef de hele coronaperiode samen vergaderen, digitaal weliswaar. In de jeugdraad werden de verenigingen warm gemaakt om een online infoavond bij te wonen over de UiTPAS. En met succes want de regionale UiTPASverantwoordelijke, Jonathan Depoot, slaagde er in om de 5 jeugdbewegingen enthousiast te maken. Alle leidingsploegen gingen uiteindelijk akkoord en het achterliggende computersysteem werd op punt gezet om vanaf september te kunnen starten.

Wat betekent dit voor de leden?

Als je inschrijft in een Kuurnse jeugdbeweging, krijg je onmiddellijk 25 punten sparen op je UiTPAS. Die punten kan je dan later omruilen voor interessante kortingen of toffe voordelen. Wie bovendien recht heeft op kansentarief, hoeft minder diep in de portemonnee te zoeken voor het inschrijvingsgeld (en dit telt ook voor weekends en kampen) want er moet maar 20 % van de prijs betaald worden. De overige 80 % van de prijs wordt verdeeld tussen de gemeente Kuurne en de jeugdbeweging zelf.

“Als gemeente willen we de Kuurnse jongeren kansen geven om vrije tijd te beleven. We willen alle financiële drempels weg en jongeren zo stimuleren om samen te komen.  De samenwerking tussen de jeugdverenigingen en UITpas maakt dit mogelijk.” - Françis Benoit, Burgemeester

Als je nog geen UiTPAS hebt, dan kan je er eentje aanschaffen voor 3 euro in de bib, sportdienst en vrijetijdsdienst. Heb je recht op het kansentarief, dan stap je even binnen bij het sociaal huis en heb je je UiTPAS al voor 1 euro.

Via de website https://www.uitinzuidwest.be/uitpas kan je makkelijk zien waar je punten kan sparen en omruilen.
 

UiTPAS selfie met Zuidwest

“UiTPAS Zuid-West is blij dat UiTPAShouders dank zij de jeugdbewegingen nog meer mogelijkheden hebben om hun pas te gebruiken. Ondertussen telt de regio al meer dan 400 aanbieders.” – Jonathan Depoot, vrijetijdsnetwerker Zuidwest

Alleen maar voordelen dus dank zij het warme hart van KSA Ambroos, KSA Leiezonen, Chiro Kierewiet (St-Pieter), Chiro St-Michiel en Chiro Kiekeboe (Sente).

De jeugdbewegingen maken zich alvast klaar voor een spetterende start van het nieuwe werkjaar!