Sportevenementen organiseren

Gepubliceerd op Donderdag 16 juli 2020

Om sportevenementen de komende maanden vlot te laten verlopen geven we een overzicht waar organisatoren zich voorlopig aan moeten houden. Hou er rekening mee dat de regelgeving zeer snel kan veranderen en er momenteel geen garanties zijn dat jouw (sport)evenement ook effectief zal kunnen doorgaan.

Vooreerst is er een duidelijk verschil tussen indoor en outdoor (sport)evenementen. Het schema geeft goed aan wat het onderscheid is.

Let wel: de beschikbare oppervlakte bepaalt het maximum aantal deelnemers en toeschouwers. Zo is de zaalcapaciteit van de sporthal momenteel beperkt tot maximaal 110 sporters voor contactloze sporten en 37 sporters bij contactsporten, telkens simultaan aanwezig. De deelnemers moeten opgesplitst worden in bubbels van maximum 50 personen. De verschillende bubbels mogen niet met elkaar in contact komen. In de gang mogen er maximaal 30 toeschouwers aanwezig zijn. Als het evenement buiten plaatsvindt, kunnen er meer personen aanwezig zijn, maar beperkt volgens de beschikbare oppervlakte.

Waar moet je je als organisator aan houden?

  1. Voor alle sportevenementen moet de sportorganisator een toegewijd coronasafe-team samenstellen. Bij kleinere evenementen (minder dan 200 personen) kan dit een coronasafe-verantwoordelijke zijn.
  2. Voor sportevenementen met minder dan 200 personen (deelnemers en toeschouwers) neem je steeds contact op met de sportdienst. De sportdienst zal dan samen met u bekijken of alles binnen het wettelijke kader mogelijk is.

Het heeft weinig zin om maanden voor het evenement alles tot in het detail uit te werken, aangezien de wetgeving constant wijzigt. Neem daarom uiterlijk een maand voor het evenement contact op met de sportdienst.

Voor sportevenementen met meer dan 200 personen of op de openbare weg moeten er verplicht 2 online tools ingevuld worden:

a.  Een aanvraag via het online EagleBe Evenementenloket. Je vindt alle informatie terug op www.kuurne.be/organiseren
b. E
en covid event risk scan. Die scan vul je in op www.covideventriskmodel.be. Het ingevulde document laad je op bij uw online aanvraag (zie 1). Je stuurt ze ook door naar evenementencoach@kuurne.be en naar sportfunctionaris@kuurne.be.

3.      Je past steeds de noodzakelijke veiligheidsprotocollen toe:

Wil je meer informatie kan je steeds terecht bij de sportdienst of bij Stijn Verstraete, evenementencoach.

Schema indoor en outdoor (sport)evenementen

flowshart evenementen organiseren in tijden van corona

Contact