Ondersteuning Sociaal Huis opstart school

Gepubliceerd op vrijdag 04 september 2020

Traditioneel staat het Sociaal Huis met een infostandje in de Kuurnse scholen. Dit jaar stak Corona daar een stokje voor.

Hieronder geven we je toch de belangrijkste informatie mee!
 

 • 120€ COVID-toeslag bij groeipakket

  Voor gezinnen met kinderen die nu reeds een groeipakket ontvangen die:
  - een inkomen hebben dat kleiner is dan 2.213,30€
  - EN een inkomensverlies hebben door de coronacrisis.
  Zij kunnen eenmalig een extra ondersteuning van 120 euro per kind krijgen via het Groeipakket. Opgelet: deze premie moet je aanvragen voor 31 oktober!! Kom je in aanmerking? Kom dan zeker ook eens langs in het Sociaal Huis. Veel kans dat je ook recht hebt op andere premies.
   

 • Vrije Tijd

  Sport, ontspanning en cultuur zijn voor iedereen belangrijk. Zeker in deze tijden waar we weinig sociale contacten hebben. Het Sociaal Huis heeft een premie van 120€ per persoon per jaar voor mensen met een beperkt inkomen. De premie geld voor sportclubs, een cinemabezoek, een daguitstap met het gezin,… Mail, bel, of kom langs.
   

 • Logopedietoelage:

  Een toelage voor alle kinderen die in Kuurne wonen en logopedie volgen. Dit ongeacht het inkomen. De toelage bedraagt standaard 100€ en kan oplopen tot 250€. Mail, bel, of kom langs.
   

 • Schoolkosten:

  Facturen voor opvang, maaltijden,… lopen snel op. Een overstap naar het middelbaar of hoger onderwijs kunnen heel wat extra kosten met zich meebrengen. We hebben hiervoor geen vaste tussenkomsten en bekijken dus situatie per situatie. Aarzel niet om dit met ons te bespreken.
   

 • Administratieve vragen en financiële steun

  Het Sociaal Huis is er voor iedereen. Vragen over brieven, afrekeningen: kom zeker langs. Misschien kunnen we je met een paar tips op weg helpen of misschien zelf bepaalde kosten ten laste nemen. Wil je hierover met iemand spreken? We vragen je om steeds een afspraak te maken.

Op die manier dragen we bij tot een warme gemeente waar iedereen gelijke kansen krijgt. #geluk