Nieuwe blauwe zak

Gepubliceerd op Woensdag 24 februari 2021

Op 1 april is het zover. Dan introduceren Imog en Fost Plus de nieuwe blauwe zak in uw gemeente. En dat is goed nieuws, want vanaf dan mogen alle plastic verpakkingen bij het PMD. Dat betekent een pak minder restafval, en veel meer recyclage.

De nieuwe blauwe zak voor PMD

Alle plastic verpakkingen vanaf april

In de PMD-zak mogen op dit moment al de harde plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drankkartons. De zachte plastic verpakkingen (films, folies en zakjes) worden via de foliezak ingezameld om de 8 weken.

In de nieuwe blauwe zak mogen nu alle huishoudelijke plastic verpakkingen bevatten. Denk nu naast flessen, yoghurtpotjes of botervlootjes ook aan  plastic zakken en folies in dezelfde zak.  Alles samen goed voor ongeveer 8 kilogram minder restafval. Een goede zaak voor het milieu, én jouw portemonnee.

Oude zakken blijven geldig

Wie nog maar net een pak PMD-zakken of foliezakken heeft gekocht, hoeft zich geen zorgen te maken. De oude blauwe zakken blijven onbeperkt geldig, de foliezakken kan je nog tot eind dit jaar gebruiken. Opgepast, allebei al met de verruimde sorteerregels: dus vul vanaf april jouw overgebleven transparante foliezakken ook met alle pmd.

Vanaf april mag je ze dus voor ophaling aanbieden mét de extra plastic verpakkingen. Aan de ophaling verandert er niets. Je mag de nieuwe blauwe zak dus op dezelfde dag buitenzetten als vroeger. Meer sorteren dus, met hetzelfde comfort.

De verkoop van transparante foliezakken in de winkelpunten wordt vanaf heden stopgezet.

Deze aanpassing zorgt voor extra comfort. Je kan je gekochte zakken (blauwe en transparante) gebruiken voor alle pmd vanaf 01 april 2021 en de zakken kunnen alle 14 dagen aangeboden worden, 2 keer makkelijker dus:

  • Alles kan in 1 zak
  • Er wordt alle 14 dagen opgehaald  (dus ook de folies die in de zak gedeponeerd zijn)

Meer informatie?

Binnenkort ontvang je een uitgebreide folder bij je thuis met alle details. Houd ook zeker onze website van IMOG in de gaten en volg ons op Facebook!