Nederlands bijspijkeren dankzij zomerbad en letterbad

Gepubliceerd op Vrijdag 27 augustus 2021
zomerbad

In de laatste twee weken van de zomervakantie slaan Harelbeke en Kuurne voor het vierde jaar op rij de handen in elkaar om het ‘Zomerbad’ te organiseren voor kinderen die thuis geen Nederlands spreken. Zo kunnen zij alvast hun Nederlands wat opfrissen voor de start van het schooljaar. Stagiaires van de lerarenopleiding van Vives, zorgen samen met vrijwilligers voor een gevulde dag waarbij sport en spel aan bod komen, met bijzondere aandacht voor het talige aspect.

Na de succesvolle start vorig jaar, wordt voor een tweede keer ook een ‘Letterbad’ georganiseerd in het Huis van het Kind Harelbeke, voor anderstalige kinderen die starten in het eerste leerjaar.

60 kinderen, geboren tussen 2011 en 2015, die in Harelbeke of Kuurne wonen en/of naar school gaan, zullen op die manier vol vertrouwen in het nieuwe schooljaar kunnen duiken.

Niet alleen frissen deze kinderen hun kennis van het Nederlands op, zij en hun ouders maken ook kennis met het vrijetijdsaanbod dat Harelbeke rijk is. Zo brachten zij een bezoek aan de Speel-o-theek en zochten ze naar de Schatten van Vlieg in de bibliotheek. En KRC Harelbeke trakteerde hen op een heuse voetbalworkshop. De kinderen die gebeten zijn door de voetbalmicrobe, maar het thuis niet breed hebben, kunnen dankzij de deelname van KRC aan het Uitpas-verhaal het komende seizoen aan een gereduceerd tarief sporten!

Meer info:

  • Bram Deloof, schepen van Welzijn, integratie, armoedebeleid en diversiteit 0478/ 59 55 73
  • Jan Deprez, schepen van onderwijs, sport, financiën 0485/ 07 64 80
  • Marlies Callewaert, Ouderbrugfiguur – Sociaal Huis Kuurne, 0472 65 32 06