Mondmasker niet langer verplicht in openbare gebouwen

Gepubliceerd op Donderdag 02 september 2021
shopping mondmasker

Gezien de vooropgestelde doelstelling van een vaccinatiegraad van 70% van de volwassenen werd gehaald, heeft het Overlegcomité beslist om vanaf 1 september een volgende stap in het Zomerplan te zetten.

Hieronder een overzicht van de nieuwe maatregelen in Kuurne.

Mondmaskerplicht

Het dragen van een mondmasker en het respecteren van veilige afstand van anderhalve meter blijven belangrijke instrumenten om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Daarom blijft het dragen van een mondmasker verplicht in een hele reeks situaties, onder meer op het openbaar vervoer, in winkels, bij verplaatsingen in horecazaken, in gebouwen van de eredienst, bibliotheken, speelotheken …

Vanaf 1 september is het dragen van het mondmasker niet meer verplicht in het publiek toegankelijke ruimtes van ondernemingen, openbare besturen of verenigingen en in de culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve en evenementensector voor evenementen en private feesten met minder dan 200 toeschouwers binnen en 400 toeschouwers buiten, tenzij de lokale overheid daar anders over beslist.

Concreet: het is niet langer verplicht een mondmasker te dragen in het sportpark, het gemeentehuis en op het recyclagepark. Tijdens de wekelijkse markt en op de braderie is het mondmasker enkel verplicht bij grote drukte. Je moet wel de veilige afstand blijven respecteren. Kom je ergens toch te dicht op elkaar te staan dan dien je nog steeds een mondmasker te dragen. Voel je je nog steeds veiliger met een mondmasker, dan mag je dit ook blijven dragen.

Burgerlijke huwelijken / jubilea

Er gelden geen specifieke regels meer voor deze diensten en ceremonies.  Geen beperkingen meer op het maximum aantal aanwezigen, geen social distance en geen mondmaskerplicht.

Het aanbieden van een drankje is terug toegelaten.

Maatregelen die belangrijk blijven

 • Social distancing
 • Handhygiëne
 • Plexischermen
 • Verluchten (zeer belangrijk!!!)

Vaccinatie

Volledige vaccinatie blijft het belangrijkste antwoord op de epidemiologische evolutie.

We mogen in Kuurne terecht fier zijn op het feit dat zoveel mensen zich hebben laten vaccineren!

 • Min. 1 dosis:

  • 93,27% van de 18+ers
  • 80,43% van de totale populatie
 • Volledige vaccinatie:
  • 92,19% van de 18+ers
  • 77,28% van de totale populatie

Kwam je als inwoner van  Kuurne nog niet langs in VAXPO voor je eerste prik? Of heb je je tweede prik gemist? Dan kan je langskomen op de open vaccinatiedag op maandag 13 september.

Wil je zeker zijn van je vaccin? Vul het aanvraagformulier in om je vaccin te reserveren of bel naar het callcenter (056 24 40 00)