Lancering cultuurseizoen 2019-2020

Voor de twaalfde maal op rij presenteert Kuurne een fantastisch aanbod.

Burgemeester Francis Benoit: " Cultuurseizoen 2019-2020 is er één om duimen en vingers van af te likken. Naast een kwalitatief goed programma zetten we nog meer in op het comfort van onze bezoekers. Vorig seizoen lanceerden we onze mobiele tribune. Dit jaar zorgen we voor een wereld van verschil in het reserveren en aankopen van tickets. We schakelen over naar een e-ticketing systeem, waardoor u bij online aankoop meteen uw tickets via e-mail zal ontvangen. Deze hoeft u alleen nog af te printen."

Lokaal talent

"Onze programmatie zit vol lokale smaak. De “crème” van artistieke Kuurnenaars spelen meer dan ooit een grote rol in de voorstellingen."

Opkomend Kuurns talent Dieter Allegaert, Ella Vanhaverbeke en Valérie Stalmans spelen naast andere jongeren een rol in “Toendra” van Theater Antigone.

Freek Quartier groeide op in de Harelbeeksestraat, ontpopte zijn creativiteit in de Chiro en is ondertussen de regisseur van onder andere “De Fabeltjeskrant”. Deze komt hij graag met tekst en uitleg tonen in Kuurne.

Aan de vooravond van Kuurne-Brussel-Kuurne blikt Bobbie Traksel terug op zijn heroïsche overwinnning in de barkoude editie van exact tien jaar geleden.

Jorka Decroubele speelt een rol in het toneelstuk “Romeo & Julia”. Deze voorstelling programmeren we voor de studenten van het Spes Nostra Kuurne.

Wist u dat we naast het publieke aanbod ook al tien jaar schoolvoorstellingen programmeren voor alle Kuurnse scholen? We laten iedereen proeven van cultuur. Beginnend met de kleuters over lager schoolkinderen tot de jongeren van het secundair onderwijs!

Neem nog halve Kuurnenaar Luc Byttebier, die samen met groep en Dominque Van Malder het leven en de muziek van Johnny Cash naar de Kubox brengt, en u weet genoeg... seizoen 19-20 is overgoten met een lokale saus!

"Maar naast al dit Kuurns talent serveren we ook nog enkele topproducties. Zo konden we Hooverphonic overtuigen om, exclusief voor regio Zuid-West-Vlaanderen, naar onze Kubox af te zakken."