Laat je vaccineren

Gepubliceerd op Maandag 29 maart 2021

17 Kortrijkzanen, 14 Harelbekenaren en een twaalftal Kuurnenaren zeggen luid en duidelijk tegen hun stadsgenoten: "Laat je vaccineren".  Komende weken verschijnt hun boodschap in het straatbeeld en online.
Ze roepen alle inwoners van hun stad of gemeente op om zich te laten vaccineren. In VAXPO zijn intussen al 5710 vaccins gezet.

Sensibiliseringscampagne

Op de campagne staan de ambassadeurs trots met hun arm ontbloot. Een hartje toont een fictieve afdruk van hun vaccin. "Laat je vaccineren" is de gemeenschappelijke boodschap. Daarnaast geven ze ook de reden mee waarom iedereen hun voorbeeld moet volgen. De Kortrijkse portretten verschijnen vanaf deze week in het straatbeeld. De Harelbeekse en Kuurnse ambassadeurs volgen binnenkort.

Kuurnse VAXPO ambassadeurs

Kuurne is nog volop bezig met de uitwerking van deze campagne. Een aantal hebben reeds bevestigd: Felice Vanassche (topvolleyballer), Nele Janssen (thuisverpleegkundige), Deef Vanquackebeke (horeca), Herbert Verhaeghe (zanger en presentator), Sarah Vanluchene (jeugd) en Kelly Lauwers (vrijwilliger en personeel). We gaan op zoek naar diverse ambassadeurs in onze gemeente, van jong tot oud, van horeca tot zorgverpleger.

Status vaccinatie

De massavaccinatie in VAXPO komt intussen op snelheid. 5710 inwoners van Kortrijk, Harelbeke en Kuurne kregen er al een coronavaccin. Deze week krijgen nog eens 2855 mensen hun eerste prik en 196 hun tweede prik. Dan zullen de 80-plussers een vaccin gekregen hebben. Over het algemeen zijn er bijzonder weinig 'no-shows', zo'n 1%. In de week van 5 april zijn de 75-plussers aan de beurt in VAXPO en worden 4760 vaccins gezet. Deze week worden meer lijnen geopend: woensdag 6, donderdag 8 en vrijdag 6. Volgende week zijn er 8 lijnen open op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.

Iedereen ambassadeur

Maar niet alleen de officiële VAXPO-ambassadeurs kunnen anderen overtuigen van het belang van het vaccin. Kortrijk, Harelbeke en Kuurne doen een warme oproep aan elke inwoners om ook zelf campagne te voeren voor de vaccinatie. Op de website VAXPO is al een Kortrijk-sjabloon beschikbaar waarin je jouw eigen foto kan opladen en uitdragen. Dit wordt binnenkort ook in Harelbeke en Kuurne opgestart.

vaxpo