#KUURNEZOMERT

Gepubliceerd op dinsdag 29 juni 2021
29 juni 202131 augustus 2021

Sfeer en ambitieus zomerprogramma

Na een donkere periode waar iedereen probeerde door te spartelen, is Kuurne klaar voor een zomer vol kleur en vrolijkheid. De lokale handel en horecazaken, de evenementensector, de verenigingen,.. iedereen heeft een moeilijke tijd achter de rug en we snakken allemaal naar gezellige tijden en elkaar ontmoeten. We brengen een zomerse sfeer naar ons centrum als perfecte omkadering voor een vakantie vol evenementen in Kuurne.  

Zomer vol sfeer

Het centrum van Kuurne zal 2 maanden lang overgoten worden met een saus vol zomerse gezelligheid. Zowel de communicatiedienst, de vrijetijdsdienst, technisch personeel en deskundige ondernemen staken de koppen bij elkaar. Samen met het evenementenbureau Kapcon (Marke) brengen we de zuiderse look en feel naar Kuurne. Niet alleen voor onze inwoners maar ook de vele toeristen die Kuurne passeren langs de Leie kunnen afdraaien richting centrum om te genieten van #kuurnezomert.

De Kerkstraat, het marktplein en de Koningin Elisabethstraat zijn omgetoverd tot  gezellige kleurrijke zomerstraten. 1000 meter vlaggenlijnen met vlagjes in felle kleuren wapperen vrolijk boven de straten. Overal duiken zonnebloemen op in het centrum.  Volg de zonnebloempaden richting het hart van onze gemeente. Ook op toeristische en zomerse hotspots zullen de vrolijke zonnebloem straattekeningen verschijnen. De absolute eyecatcher wordt het Kuurnse logo in een zomers jasje op het marktplein binnenkort.

Burgemeester Francis Benoit: “ We brengen kleur en zomer naar ons centrum. Kuurne (her)leeft met veel evenementen. We kunnen terug genieten en elkaar ontmoeten in een Kuurne die zomer uitademt. Ook fietsers en wandelaars worden geprikkeld om hun route langs de Leie even te verlaten en te proeven van de sfeer van #kuurnezomert.”

Schepen van geluk Bram Deloof: “Zonnebloemen zijn dé zomerbloemen bij uitstek en zijn een knipoog naar de zonnenbloemzaadjes die iedere inwoner ontving in zijn brievenbus naar aanleiding van ‘dag van het geluk’.” Het geluk loert dus letterlijk om elke hoek.

Zomer vol beleving

Het gemeentebestuur, de lokale handel- en horecazaken, vrijwilligers en vele verenigingen zorgen dat we ook echt kunnen genieten en ontmoeten in Kuurne! Zowel voor jong, minder jong en oud valt er deze zomer iets te beleven. Muziek, verhalen, sport- en speelplezier, zoektochten, kunst,… Er is voor elk wat wils. Alle inwoners kregen via INFOKuurne een handige uitneembare zomerplanner in hun brievenbus vol activiteiten en zomerse tips.

Het startschot van de Kuurnse muziekzomer wordt gegeven op donderdag 8 juli. Vzw 70-80 brengt Portland naar de Kubox, waar ze zich klaarstomen voor hun festivalzomer. Een dag later viert p’Latsedoen hun tiende verjaardag op het evenemententerrein aan de Vlaskouter. Dit doen ze meteen in stijl want voor de eerste keer organiseren ze een tweedaags festival. Zondag 11 juli vieren we het Feest van de Vlaamse Gemeenschap met een aperitiefconcert op het marktplein en een namiddag gevuld met straattheater en plaatjes door Kuurnse dj’s. Ook de gratis zomerconcerten op de kiosk zijn terug van de partij. Midden juli komt de kiosk eraan.

Een andere klepper deze zomer wordt Wouter Deprez. In een laatste rechte lijn naar de start van zijn nieuwe theatertour komt hij op donderdag 26 augustus met heel veel goesting zijn show uittesten op het Kuurnse publiek. Omwille van de huidige maatregelen is het aantal plaatsen beperkt. De ticketverkoop start op woensdag 30 juni 12u00.

Francis Benoit: “Op gebied van cultuur staat er heel wat op het programma: van Portland over kioskoptredens tot Wouter Deprez. Ze maken naadloos de overgang naar een nieuw cultuurseizoen.”

Schepen van lokale economie Johan Bossuyt: “Na de zomer starten de voorbereidende werken van de centrumvernieuwing. Met onze #kuurnezomert campagne willen we de lokale handelaars en horecazaken ondersteunen door het centrum extra gezellig te maken. Ook de succesvolle gratis kioskconcerten samen met de horeca komen terug.”

De openlucht mini-cinema’s waren vorige zomer een schot in de roos en ook dit jaar kan je met je bubbel in de pastorietuin, onder de klokkentoren van de Sint-Pieterskerk of in Sente genieten van toppers van het witte doek.

Schepen van openbare ruimte Ann Messelier: “We geven de publieke ruimte opnieuw aan de Kuurnenaar. Denk maar aan de vele kleurrijk picknickspots verspreid over Kuurne, de openbare BBQ in het vlaspark, de openluchtcinema in de drie kernen.”

Op verschillende plaatsen duiken opnieuw speelstraten op. Een speelkist staat voor extra speelplezier. Schepen van mobiliteit Annelies Vandenbussche: “Samen met de jeugddienst en de dienst mobiliteit gaan we weer voor speelplezier dichtbij in een veilige omgeving. We ontvingen al 8 aanvragen, waarvan drie nieuwe.”

Logeren kan in juli en augustus op ‘Vlaskamp’, luxueus kamperen nabij de ‘golden river’ in de schaduw van de vlassite Sabbe. Tijdens de weekends kan je er proeven van de Kunstzomer, op het kunstwerk ‘Kom Er Bij’ kan je opnieuw genieten van een adembenemend zicht.

Op het sportpark kan je je heel binnenkort uitleven op het gloednieuwe beachterrein.

Schepen van Toerisme Jan Deprez: “Site Sabbe wordt een toeristische hotspot. Met een trilogie van attracties proberen we ook mensen uit de ruime regio naar onze ezelsgemeente te lokken. Zich sportief uitleven kan vanaf juli op het gloednieuwe beachterrein ter hoogte van het zwembad.”

Ontdek het volledige aanbod

kuurne zomert