Kuurne wil kunstiger worden

Gepubliceerd op Maandag 06 juli 2020
Persmoment kunstige kantjes bij Vlasbos

Kuurne heeft de ambitie om op een kunstige manier enkele lelijke plekjes aan te pakken. “De idee is gegroeid na enkele goede voorbeelden gezien te hebben in steden. Streetart is er daar één van maar ook andere zaken. In Lissabon zag ik dat alle elektriciteitskastjes waren aangepakt op een originele manier. Ook in Vlaanderen zijn heel wat creatieve ontwerpen in de publieke en private ruimte,” aldus burgemeester en schepen bevoegd cultuur Francis Benoit.

Schepen van vergunningen Johan Bossuyt en schepen van planologie Ann Messelier zien het zitten: “We laten de ontwerpen beoordelen door kunstenaars en onze dienst omgeving. Vanaf 2021 zetten we deze in uitvoering. Kuurne willen we hiermee nog aantrekkelijker maken.”

Vanuit de vrijetijdsdienst werd een wedstrijd uitgewerkt – “Kunstige kantjes”. Sarai Sabbe en Evi Duyvejonck : “Kuurne heeft zijn mooie kanten maar toch ook enkele lelijke plekjes. Maar met een flinke dosis creativiteit tover je ieder lelijk plekje om in een kunstig kantje. Zit er een kunstenaar in jou verborgen? Of barst je van de creatieve invallen? Dien dan zeker jouw idee in om een Kuurns plekje op te fleuren. Daarvoor heb je de tijd tot zondag 30 augustus 2020.

Uit de ingediende voorstellen selecteren we de beste ideeën die tegelijk ook haalbaar zijn. Liefst hebben we voor elke Kuurnse buurt een goed idee voor een kunstig kantje. Doel is om in de loop van de komende jaren de geselecteerde ideeën te gaan uitvoeren.
Zo krijgt iedere Kuurnse buurt een kunstig kantje.

Op zoek naar inspiratie? Of wil je meer details over hoe je jouw creatief idee
kan indienen? Surf dan naar kuurne.be/kunstigekantjes – Via pinterest geven we al inspiratie en we leiden u al naar lelijke plekjes.

Kandidatuur indienen kan met een grondige motivatie waar. En een schets of beschrijving van de idee.