Kiosk komt terug op 'de platse'

12 zomerconcerten dankzij samenwerking lokale horeca en gemeente

Na de succesvolle try-out vorige zomer, keert de mobiele kiosk terug naar het hart van onze gemeente. Dit jaar slaan de gemeente en de lokale horeca de handen in elkaar om een nog uitgebreider en gevarieerder muzikaal programma aan te bieden aan de thuisblijvers. Samen programmeren we maar liefst 12 concerten, dit tussen 5 juli en 23 augustus.

Vanuit het gemeentebestuur willen we met de kioskoptredens Kuurne laten genieten van een zomerse muzikale sfeer vanop de terrasjes van onze cafés. Vlaanderen Feest naar aanleiding van de Vlaamse Feestdag én de nocturne van het Vlastreffen eind augustus krijgen extra aandacht.

Het gemeentebestuur voorziet deze zes optredens:

 • Zondag 7/07 Folgazan

Dit optreden kadert in de activiteiten van Vlaanderen Feest.

De band brengt poppy Nederlandstalige folk en verdiende eerder al lof bij het Radio 1 en Radio 2 publiek. Het folkcentrum Dranouter en Labadoux Festival ontdekten reeds de prachtige liveband.

 • Zondag 21/07 Croonercafé

Kuurnenaar Kurt Lesaffre had altijd een voorliefde voor crooners, jazz en rock’n’roll. Op 21 juli neemt hij, samen met een pianist, het Kuurnse marktplein mee op een muzikale trip met Crooner Café!

 • Zondag 28/07 Unlock Dialogue

Opnieuw een Kuurnse link, Jelle Vandewielle schitterde vorig jaar nog met de sixties tributeband Ed Sullivan Quartet op de kiosk. In 2019 komt hij terug met zijn eigen band Unlock Dialogue.

 • Zondag 4/08 Trio Trottoir

Dit is een buitenbeentje in de reeks van de zomerconcerten. De twee muzikanten zullen met plezier het publiek verwennen met sfeermuziek. Maar als het kriebelt om ook zelf eens de accordeon uit te testen dan kan dit gewoon!

 • Zondag 11/08 Les sacs à sacs

Een avond waar we een ode krijgen aan de Franse muziek. Halve Kuurnenaar Luc Byttebier komt met Les Sacs a Sacs het marktplein onderdompelen in een Franse sfeer.

 • Vrijdag 23/08 Radio Vader

Dit optreden is eveneens de afsluiter van de nocturne van het Vlastreffen.

Ze lieten het schouwburgplein reeds vollopen op de Sinksenfeesten in Kortrijk. Het Kuurnse marktplein en de liefhebbers van het Vlastreffen zullen ongetwijfeld ook meegesleurd worden in deze Radio Vader Rollercoaster! Een ode aan al hun muzikale helden en voer voor liefhebbers van het betere gitaarwerk.

Francis Benoit, burgemeester: "De succesvolle try-out van vorig jaar krijgt een mooi vervolg. We bezorgen iedereen een muzikale Kuurnse zomer . We zijn ook trots dat het Vlastreffen Kuurne uitkoos voor hun nocturne op 23 augustus."


Horeca Markt slaan handen in elkaar

Het gemeentebestuur bood ook de horeca van het Marktplein de kans om zelf optredens te organiseren. Al snel vonden de cafébazen en bazinnen elkaar. Na enkele sfeervolle bijeenkomsten bundelden ze de krachten en de middelen. Dit leidde tot de volgende zes extra concerten:

 • Vrijdag 5/07 The Mellvids
 • Zondag 14/07 TB.Jaimie
 • Vrijdag 19/07 Nitty Gritty
 • Vijdag 26/07 Low Budget
 • Vrijdag 2/08 Frank Valentino
 • Vrijdag 9/08 Isabelle et les jean

Johan Bossuyt, schepen van economie en feestelijkheden: "Samenwerken loont, dat wordt hier nogmaals bewezen. Dit leidde tot een uitgebreid en gevarieerd aanbod van 12 concerten in het hart van onze gemeente."

Sandra Dejaeger, cafébazin De Middenstand: "Na drie vergaderingen met de collega's, was het aanbod al geklonken. Er zijn zelfs echte vriendschappen gegroeid uit deze samenwerking. Platse leeft!"

Verkeerssituatie

Het Marktplein en het straatgedeelte worden afgesloten voor alle verkeer zodat jong en oud in alle veiligheid kan genieten.

#KuurneZomert

Kom je langs op één van de 12 zomerconcerten of pik je één van onze andere zomerse activiteiten mee? Deel dan jouw foto met de hashtag KuurneZomert! Inspiratie voor een Kuurnse zomer vind je in de hoofdrubriek van Info Kuurne juli-augustus.

kiosk