20ste editie Kinderfoor wordt een waar feest!

sep
17

Wat is de Kinderfoor?

De Kinderfoor is een evenement voor kinderen op het Marktplein van Kuurne. Iedereen die graag speelt, van jong tot oud, is er welkom om te genieten van een heel groot aanbod originele activiteiten.

Het doel van de Kinderfoor is om kinderen vrij en onbevangen te laten spelen, ravotten, ontdekken, knutselen, avonturieren en beleven. En dat gratis en voor niks!

Hoe is de Kinderfoor ontstaan?

In 1980 vierde de Jongenschiro St.-Michiel Kuurne zijn 25-jarig jubileum. Allerlei activiteiten werden georganiseerd, waarvan de Kinderfoor het meest in het oog sprong. De eerste editie smaakte naar meer en de vraag om herhaling leefde hoorbaar bij de Kuurnse bevolking.
Een groep jonge enthousiastelingen besloot een volgende editie van de Kinderfoor te organiseren.

In het begin werd de Kinderfoor jaarlijks georganiseerd, maar de organisatie bleek net iets te zwaar en er werd beslist om de Kinderfoor om de twee jaar te houden. Sinds 1985 wordt het Kuurnse Marktplein telkens op de 3e zondag van september omgetoverd tot een waar kinderparadijs. De Kinderfoor is op 17 september 2017 toe aan haar 20ste editie.

Hoe doen die dat?

De Kinderfoor is een groep van ongeveer 15 vrijwilligers die alle activiteiten bedenken en organiseren. De dag zelf zijn er nog eens 200 extra helpers om de activiteiten te begeleiden en de bar te bemannen.

Omdat een Kinderfoor organiseren ook wat kost, werden er in de loop der jaren heel wat creatieve acties op touw gezet. Denk maar aan het Zwinnesteuntje, het Noordzeesteuntje of het Moordsteuntje. Ook de Berenfoor, het Poppenhuis en het kINDOORfoor Doolhof zijn voorbeelden. Vele Kuurnenaren steunden de Kinderfoor ook door een bloemetje te kopen tijdens de jaarlijkse verkoopactie of door gewoonweg iets te drinken op het Kinderfoorterras. Ook de gemeente Kuurne zet haar waardering voor de Kinderfoor om in een mooi subsidiebedrag en samen met de sponsors kan er heel wat gerealiseerd worden.

Wat kan je verwachten van de 20ste editie?

De 20ste Kinderfoor is op zondag 17 september 2017 van 13.30 tot 17.30 uur op het Marktplein van Kuurne. Aansluitend is er nog een wervelende slotact.

Met activiteiten als ponyrijden, rooksignalen maken, schieten met verf, een mega schuimglijbaan en een ritje op reuzedieren in pluche, beleven de kinderen de namiddag van hun leven. Dit alles wordt in verschillende thema’s ingedeeld zodat er nog meer sfeer en inkleding is. En natuurlijk zijn de traditionele en ondertussen onmisbare Kinderfooractiviteiten ook van de partij: metselen, de duiktank, go-carts, de letter geletterden, de schminkstand en iets met een speciaal dier …

Bovendien hoort bij een verjaardagsfeest ook iets speciaals: kaarsjes uitblazen, pinãta’s verslaan, muzikale pak spelen, heerlijke taart en nog zo veel meer.

De Kinderfoor heeft in de voorbije jaren een schat aan foto’s, dia's, affiches en documenten verzameld. Deze zijn allemaal te vinden onder de rubriek “Er was eens” op de website.

Kinderfoor.be

e-mail: info@kinderfoor.be

Facebook: Kinderfoor Kuurne

flyer kinderfoor

De Kinderfoor wordt georganiseerd in samenwerking met gemeentebestuur Kuurne.

 

Aangemaakt op: 31/08/2017