Jouw mening telt!

Hoe moet het centrum van Kuurne er over 15 jaar uitzien? Dit is de centrale vraag vragen die we stellen met het Masterplan 2035. Samen met onze inwoners, ondernemers, handelaars, jongeren, sporters, ... denken we graag na over een leefbare en levendige toekomst voor onze gemeente. Voldoende ver vooruit kijken, is daarbij essentieel.

Een aantal bestaande plannen die nu al op tafel liggen, proberen we in deze denkoefening op elkaar af te stemmen om de kwaliteit zo hoog mogelijk te houden. We focussen hierbij op een aantal specifieke projecten: de centrumvernieuwing, de ontwikkelingen aan de Leieboorden, de omgeving van de Renbaan, Sint-Pieter ...

Samenwerking met experten

Die denkoefening doen we natuurlijk niet alleen. We werken hiervoor samen met met Leiedal, met experten en met jullie, inwoners van Kuurne. Via deze bevraging polsen we graag naar jullie mening.

Hoe participeren?

  • bib

Bezoek onze tentoonstelling in de bib. Van woensdag 25 september t.e.m. 11 oktober verneem je alles over het masterplan in de inkomhal van de bib. Aan de hand van een achttal invalshoeken loodsen we je door de het Kuurne van de toekomst. Geef jouw mening en debatteer mee.

  • ezelsfeesten 5 oktober

Je vindt ons eveneens tussen het feestgedruis op de ezelsfeesten op zaterdag 5 oktober voor het gemeentehuis tussen 14u en 18u. Medewerkers van de gemeente en Leiedal geven de nodige uitleg. Ook de kinderen kunnen hun mening geven over hoe Kuurne er moet uitzien als ze tieners of twintigers zijn. Thema's zoals groen, mobiliteit, bereikbaarheid en beleving staan centraal.

Kom langs en ontvang gratis een 'ezelgemtattoo' als beloning. Je kan ook jouw mening kwijt op bierkaartjes in de ideeënbus.

  • online

Geraak je moeilijk op de ezelsfeesten of in de bib? Of participeer je liever vanuit je luie zetel? Dit kan ook! Vanaf 25 september kan je deelnemen aan de bevraging via onderstaande link. Veel succes!

Neem hier deel aan de bevraging

tijdslijn