Nieuws - meest recent

De herinnering 2018

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert crematorium UITZICHT in de periode voor 1 november de Herinnering. Met woord, beeld en muziek staan we even stil bij leven en afscheid nemen. We nemen u graag mee in de herinnering aan de overledenen, van wie in het voorbije jaar de crematie werd verzorgd in UITZICHT.

Omdat UITZICHT openstaat voor elke levensvisie, kunt u kiezen tussen drie herinneringsmomenten:

10/10/2018

380 zonnepanelen op vijver van drafpiste

Gemeente Kuurne, Drafwedrennen Kuurne vzw, BeauVent cvba en Ministry Of Solar slaan de handen in elkaar om de hippodroom en de KUBOX van duurzame groene stroom te voorzien. Er worden 380 zonnepanelen op de vijver in het midden van de drafpiste geïnstalleerd, uniek in Vlaanderen! Die zullen jaarlijks meer dan 100.000 kWh aan groene stroom opwekken of het equivalent van het elektriciteitsverbruik van 30 gezinnen. Zoals bij de andere geïnstalleerde zonnepanelen op gebouwen van gemeente en OCMW zijn de Kuurnse inwoners mede-eigenaar.

09/10/2018

Ingebruikname theatertribune

Kuurne investeerde 230 000 euro in een theatertribune voor Kubox en neemt ze voor de eerste maal in gebruik tijdens de eerste cultuurvoorstelling van het seizoen ‘Sioen plays Graceland’ op woensdag 24 oktober.

09/10/2018

Fakkeltocht

Op zaterdag 10 november herdenken we de gesneuvelden en oorlogsslachtoffers uit beide wereldoorlogen. Het gemeentebestuur van Kuurne en het gemeentelijk Leieslagcomité Kuurne nodigen alle belangstellenden uit om samen met de familieleden van de slachtoffers aanwezig te zijn op deze vredestocht en herdenkingsplechtigheid.

 

19.00 uur: start Hoeve Vandewalle

19.30 uur: herdenking op de begraafplaats aan de graven van de oud-strijders.

20.00 uur: soep voor alle aanwezigen

 

04/10/2018

Laat je inspireren tijdens de Digitale Week

Iedereen mee op de digitale sneltrein

Voor het negende jaar op rij springt Kuurne op de kar van de Digitale week en pakt uit met verschillende activiteiten, workshops en sessies.

Wil jij een stapje vooruit zetten in de digitale wereld? Deze Digitale week, die eigenlijk 14 dagen duurt, namelijk van 19 oktober tot 4 november, helpt je op weg. Om deel te nemen aan deze gratis activiteiten moet u wel vooraf inschrijven, en hou er rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn.

03/10/2018

Wat betekent de energieschaarste voor Kuurne?

In november starten ze met het onderhoud van enkele kerncentrales. Dit zorgt ervoor dat er straks maar één kerncentrale actief is. Zoals vorige winter is Kuurne opnieuw opgenomen in het afschakelplan. Het afschakelplan bestaat uit 8 zones. Kuurne bevindt zich in zone 4. Concreet start het afschakelen altijd bij zone 8 en afhankelijk van de schaarste worden meerdere zones afgeschakeld. Dus enkel bij grote schaarste is er een kans dat Kuurne afgeschakeld wordt. Een afschakeling is enkel in de vooravond of avond. Overdag wordt de stroom nooit onderbroken.

25/09/2018

Vacatures

OCMW werft IT-deskundige aan

Contractueel – voltijds (deeltijdse tewerkstelling is bespreekbaar) – B-niveau

Functie:

Als lid van de dienst informatica ondersteun en help je bij de automatisering binnen de diverse diensten van de gemeente en het OCMW. Je staat in voor een betrouwbare werking, het beheer, onderhoud en verdere coherente ontplooiing van de informatieverwerkende middelen, netwerken en communicatiemiddelen.

25/09/2018