Herinrichting kruispunten R8-N50 Brugsesteenweg

23 april 201908 juni 2019

Update werken

Einde werken is voorzien op 8 juni (onder voorbehoud van regenweer)

detail planning is als volgt:

  • week van 20 mei asfalteren
  • 27 mei markeren
  • vanaf 28 mei 24 lussen slijpen (4 per dag) en alle verkeerslichten in dienst nemen

 

Wat?

Vanaf dinsdag 23 april 2019, na het Paasverlof, zuller er, in opdracht van Wegen en Verkeer West-Vlaanderen, werken worden uitgevoerd op de twee kruispunten van de R8 met de N50 in Kuurne en Kortrijk. Het doel van de werken is de kruispunten veiligere te maken voor fietsers en voetgangers door conflictsituaties met rechtafslaand verkeer en dus ook dodehoekongevallen te vermijden.

De fietspaden ter hoogte van de kruispunten zullen vrijliggend worden aangelegd en in de middenberm van de R8 (kant Harelbeke) wordt een fietspad aangelegd om de R8 over te steken. De werken zullen 6 weken in beslag nemen, op voorwaarde dat slechte weersomstandigheden of andere onvoorziene zaken geen vertraging veroorzaken.

Hinder  en omleidingen

De N50 wordt volledig afgesloten ter hoogte van de R8. Enkel het recht doorgaand verkeer op de R8 wordt toegelaten, wel met een snelheidsbeperking van 50 km/h. De verkeerslichten aan de kruispunten zullen buiten dienst zijn.

Van de N50 Brugsesteenweg is het dus onmogelijk om van Kortrijk naar Kuurne/Ingelmunster te rijden en omgekeerd. De omleiding voor het zwaar en doorgaand verkeer is voorzien via de R8, afrit Kortrijk-Oost naar de E17, afrijden in Deerlijk naar de N36 en omgekeerd.

De andere omleiding is via de A19, E403, afrit Roeselare-Rumbeke naar de N36 en omgekeerd.

De omleiding voor fietsers en voetgangers: richting Kortrijk gebeurt via de Kongostraat en de Heirweg en richting Kuurne via de Kuurnsesteenweg en de Kortrijksestraat.

Handelaars

Alle handelaars zijn bereikbaar. Er is enkel geen doorgaand verkeer, wel plaatselijk verkeer.

Impact bussen

Omleiding Lijnbus 52 : Kortrijk - Meulbeke - Ingelmunster - Tielt

Periode: Van dinsdag 23 april 2019 tot en met vrijdag 31 mei 2019
Niet-bediende haltes: Kuurne: France - Kortrijk: Samenkomst (enkel voor lijn 52 richting Kortrijk) - Heule: Shopping Center
Vervanghaltes: Kuurne: Rumba (in Brugsesteenweg nabij Boomgaardstraat), Rode Kruisplein (in de Beukenlaan), Prins Boudewijn (in de Kortrijksestraat nabij Ringlaan) - Kortrijk: Samenkomst (in de Brugsesteenweg nabij Kuurnsesteenweg enkel voor lijn 52 richting Kuurne-Ingelmunster-Tielt), Samenkomst (in de Kuurnsesteenweg nabij Brugsesteenweg enkel voor lijn 52 richting Kortrijk Station), Pius X-Kerk (in de Kuurnsesteenweg nabij St-Elooisdreef)

 

 

R8

R8