Meer gebruiksvriendelijke bushaltes in Kuurne? Jouw mening telt!

Gepubliceerd op Vrijdag 07 januari 2022

Kuurne wil dat iedereen vlot en comfortabel het openbaar vervoer kan nemen. Jong en oud, onder alle omstandigheden, met of zonder beperking. Daarom leggen we de komende jaren nieuwe haltes aan. Verder passen we heel wat bestaande haltes aan. Maar welke haltes moeten we eerst aanpakken? En zijn er misschien knelpunten naast de haltes die je tegenhouden om de bus te nemen? Laat het ons weten!

Jouw mening is belangrijk!

Met deze korte vragenlijst beoordeel je de haltes in jouw buurt. Zo help je ons om samen met het expertisecentrum "Inter" de probleemhaltes aan te pakken. Zo werken we aan een nieuw openbaar vervoer voor iedereen!

Jouw antwoorden gebruiken we voor ons actieplan voor toegankelijke haltes.  De vragenlijst kan ingevuld worden tot en met 31 januari.

Vul de vragenlijst in

Waarom doen we dit?

Samen met de Vlaamse Overheid zet onze gemeente zich in om haltes in Vlaanderen toegankelijker te maken. Het Masterplan Toegankelijkheid voorziet dat tegen 2030 de helft van de haltes in Vlaanderen toegankelijk zijn. Die haltes krijgen een hoger perron, waardoor de opstap kleiner is. Dat is handig voor rolstoelgebruikers, maar ook als je moeilijker ter been bent. En ook met kleine kinderen, kinderwagens, rollators of boodschappenkarretjes raak je zo makkelijker op de bus. Een toegankelijke halte krijgt een comfortabele verharding, voldoende breedte en geen drempels. Er komt ook voelbare geleiding, zodat je ook zelfstandig de bus kan nemen als je blind of slechtziend bent. Want iedereen die dat wil, moet zich onafhankelijk en comfortabel kunnen verplaatsen.

Meer info

Meer nieuws volgt binnenkort!

toegankelijkehaltes@inter.vlaanderen
mobiliteit@kuurne.be