Nieuws - meest recent

Start ticketverkoop cultuurseizoen '17-'18

Vanaf maandag 26 juni start de ticketverkoop van het nieuwe cultuurseizoen in Kuurne. Het belooft alvast een topeditie te worden want Kuurne viert 10 jaar Kubox en 10 jaar cultuurprogrammatie.

Nathalie Meskens, Ish Ait Hamou, Maaike Cafmeyer, Mathias Sercu, JanJaap vander Wal, de VRT Bigband, Toots Thielemans,10cc ... kleuren de agenda.

26/06/2017

Vacatures

Momenteel zijn er geen openstaande vacatures. Een spontane sollicitatie kan je altijd indienen bij de personeelsdienst.

Gemeentebestuur Kuurne zoekt

een standplaatshouder per abonnement.

13/06/2017

Kuurne in de strijd tegen inbraken in appartementen

Op woensdag 7 juni 2017 organiseerde de gemeente Kuurne, samen met de lokale politiepost en de Kuurnse BIN-Vrijwilligers een preventieactie tegen inbraken in appartementen. Het is de eerste actie van vier de komende dagen.

07/06/2017

Zwembad gesloten voor onderhoud tot en met zondag 2 juli

Voor de jaarlijkse onderhoudswerken is het zwembad gesloten van maandag 19 juni tot en met zondag 2 juli.

Op maandag 3 juli gaan we terug open volgens de vakantieregeling. 

06/06/2017

Kuurne en Harelbeke lanceren kwaliteitslabel voor private huurwoningen

Wie op zoek gaat naar een huurwoning, kan niet altijd zelf inschatten of een woning kwalitatief en energiezuinig is. De gemeenten Kuurne en Harelbeke willen huurders in hun keuze helpen door het uitreiken van een kwaliteitslabel voor kwalitatieve en energiezuinige private huurwoningen.

Conform en energiezuinig

Huurwoningen met het kwaliteitslabel beschikken over een conformiteitsattest met maximaal 5 resterende punten en voldoen hiermee aan de basisvereisten van de Vlaamse Wooncode. Dit houdt onder meer in dat de woning veilig en gezond is.

01/06/2017

Werken bypass Noordlaan

De bypass ter hoogte van de toegangspoort van het bedrijvenpark Kortrijk-Noord wordt verbreed om de veiligheid te verbeteren. Dit moet maken dat vrachtwagens makkelijker kunnen keren. Ook de invoegstrook ter hoogte van Prado wordt aangepast. Deze strook wordt verlengd, zodat de chauffeurs komende van onder de tunnel R8 en van de bypass beter zicht krijgen op de chauffeurs komende van de R8 kant Heirweg. De aannemer is Norré-Behaegel in opdracht van Wegen & Verkeer West-Vlaanderen, district Kortrijk.

29/05/2017

Gemeente Kuurne scoort goed in Vlaamse audit

Kuurne ontving van Vlaanderen een positief auditrapport. De gemeente werd onder de loep genomen binnen een tiental diverse domeinen. De aandachtspunten zijn een stimulans om ons verder te professionaliseren, ten dienste van onze inwoners. 

19/05/2017

Week van de bij

Week van de bij

Van 28 mei tot 4 juni 2017 organiseert het Departement Omgeving voor de vierde maal de Week van de Bij. Deze prikkelweek wil burgers, bedrijven en overheden aanzetten tot acties ten voordele van bijen. Die vervullen een uiterst belangrijke functie als bestuiver van landbouwgewassen en fruitteelten, maar ze hebben het steeds moeilijker om te overleven. Dominique Persoone, peter van de campagne, is ‘Wild van hart, wild van bijen’ en probeert ook anderen wild te krijgen voor bijen.

16/05/2017