Geboorteplantdag 2021

Gepubliceerd op Maandag 06 december 2021

OP 5 december gingen we samen met de kindjes, geboren sedert de laatste plantdag in 2019 op Sportpark Kuurne, een prachtig plekje aanplanten. Het is ook niet zomaar een geboorteplantdag. Er is heel wat aan vooraf gegaan en daarom kort even de geschiedenis

  • De werkgroep Biodiversiteit uit de Milieuraad ging in 2020 op pad om plekjes te zoeken waar ons groen op een aangenamere manier kon worden ingevuld
  • De omwonenden van dit stukje groen hadden al vaak gevraagd om een andere invulling van dit stukje
  • En we zetten met ons gemeentebestuur volop in om het groen zo leuk mogelijk te laten beleven en er ook biodiversiteit in te steken.

Daarom zijn we samen met de Provincie West-Vlaanderen Stadslandschap Leie en Schelde in zee gestapt om dit buurtgroen aan te pakken. We stelden samen met de jeugd- en groendienst een voorstel samen om het groen voor zowel jong als oud aantrekkelijk te maken. Daarnaast hebben we ook de wijk betrokken in de plannen en mochten ook zij nog tips geven van wat wel en liever niet.

Het plan

Een plaats waar kinderen zich zullen kunnen verstoppen in wilgenhutten, kunnen voetballen in het trapveldje, nog steeds op de glijbaan of de schommel kunnen. Maar ook waar je als ouder, grootouder of inwoner van Kuurne kunt komen picknicken of genieten van de natuur.  Waar je al eens een besje kunt plukken, want ook dat planten we aan. Goed om de kinderen te leren kennismaken met wat soort fruit allemaal groeit en bloeit. Maar ook voor vlinders en vogels die zich tegoed kunnen doen. En genieten van de bloemen die worden geplant of gezaaid.

Een kleine 600 kinderen werden geboren in deze jaren, ongeveer een 150 kindjes kwamen zelf hun boom planten.