Een proper Kuurne! Dat kan!

Samen maken we morgen mooier.

Jaarlijks steken honderden vrijwilligers de handen uit de mouwen om het buurtpark zwerfvuilvrij maken, de wijk opnieuw te laten blinken, rondzwervende blikjes en snoeppapiertjes in hun straat op te ruimen of de glasbol proper te houden.

Wil jij je engageren in je buurt? Dat kan!

Word netheidsmeester

De netheidsmeester is naast inwoner, ook de ogen en oren van de buurt. Hij/zij vormt een lokaal aanspreekpunt voor vragen over afval. De netheidsmeester houdt zijn straat of buurt proper. Hiervoor krijgt hij/zij opruimmateriaal van Imog en een financiële aanmoediging van €90/jaar. De netheidsmeester adviseert ook buurtbewoners hoe ze afval kunnen vermijden en hoe ze beter kunnen sorteren. Verder is de netheidsmeester een doorgeefluik van vragen, opmerkingen e.d. naar het gemeentebestuur.

Omdat kennis en informatie noodzakelijk is, organiseert Imog een opleiding van twee avonden op 20 en 25 april van 19u tot 21u in de kantoren van Imog Harelbeke. Heb je interesse? Meld je dan aan voor de opleiding via duurzaamheid@imog.be of telefonisch via het gratis nummer 0800/99 827.

 

Word glasbolpeter of -meter

De glasbolpeter of –meter zorgt voor maximum 2 glasbollen in de buurt van zijn/haar woning door zwerfvuil op te ruimen vlakbij de glasbol, sluikstorten meteen te melden op een centraal telefoonnummer of e-mail en te melden indien de glasbol vlugger vol is dan gewoonlijk.

Dankzij de glasbolpeters en –meters wordt sneller de juiste persoon verwittigd en ziet de glasbol er altijd netjes uit. De peters en meters  krijgen materiaal van Imog om het zwerfvuil op te ruimen en een financiële aanmoediging van €60/jaar/glasbol (met een maximum van 2 glasbollen).

Om alles in goede banen te leiden organiseert Imog een infomoment op 20 april van 19u tot 21u in de kantoren van Imog Harelbeke. Heb je interesse? Meld je dan aan voor de opleiding via duurzaamheid@imog.be of telefonisch via het gratis nummer 0800/99 827.

 

Luit.-Gen. Gérardstraat 26
8520
Kuurne
056 73 71 43 (op zaterdag niet telefonisch bereikbaar)
Nu gesloten
Meer
Alles weergeven
Aangemaakt op: 14/02/2017