Een Kuurnse zomer vol gratis muziek en speelplezier

Gepubliceerd op Donderdag 09 juli 2020
18 juli 202030 augustus 2020

De mobiele kiosk komt voor een derde zomer op rij naar het marktplein in Kuurne. Dankzij het gemeentebestuur Kuurne en de samenwerking met enkele lokale horeca zaken kan je wekelijks genieten van gratis concerten.

Vanaf zaterdag 18 juli tot zondag 30 augustus komt de mobiele kiosk terug naar het Kuurnse marktplein. Het gemeentebestuur staat in voor de programmatie van zeven zomerconcerten, de huur van de mobiele kiosk, drukwerk en de auteursrechten van alle concertavonden. Enkele lokale horecazaken (De Middenstand, De Kroone, Café West-Vlaanderen en Donky shot) programmeren net als vorige zomer onder de naam ‘Platse Leeft’ ook enkele leuke concertavonden.

Maar naast de zomerconcerten zet het gemeentebestuur ook in op sfeer en gezelligheid op en rond het marktplein. Het grasveld aan de voorkant van het gemeentehuis zal omgetoverd worden in een speelzone vol zand.

“We wilden deze zomer nog meer investeren in vakantiebeleving op ons marktplein. Voor het gemeentehuis is er ook een leuke pop-up speelzone. Op deze manier kunnen ouders genieten van muziek op het terras, terwijl de kinderen ravotten in het zand.” – Francis Benoit, Burgemeester bevoegd voor cultuur en jeugd

Persvoorstelling speelplein Kiosk

Op de concertdata mogen de horecazaken hun terras uitbreiden, op deze manier creëren we meer zitplaatsen waardoor er meer mensen, op een corona-veilige manier, zittend de zomerconcerten kunnen bijwonen. Er zullen bij elk optreden stewards ingeschakeld worden om een oogje in het zeil te houden, we hopen natuurlijk dat alle mensen de opgelegde maatregelen respecteren.

“Door de samenwerking tussen enkele lokale horecazaken en het gemeentebestuur Kuurne zullen we in corona-tijden toch kunnen wegdromen tijdens de muzikale avonden” – Johan Bossuyt , schepen Feestelijkheden

In het openingsweekend starten we op zaterdag met rockcoverband d’Introots uit Harelbeke. Op zondag 19 juli verwelkomen we de sixties tributeband The Glorious Gentlemen’s Club. Andere kleppers deze zomer zijn ongetwijfeld Frank Valentino (vrijdag 24/07), Michael Lanzo (vrijdag 31 juli). Maar natuurlijk trekken we ook de lokale kaart! Kurt Lessafre uit Kuurne komt met Crooner Café op vrijdag 21 augustus en op zondag 30 augustus zal ’t Kaf, het jazzproject van Freek Quartier, de zomerconcerten afsluiten.

“Het was een voorbereiding met vallen en opstaan! Met volle moed begonnen we aan de programmatie tot corona een hele golf vol onzekerheid met zich meebracht. Toch zijn we er in geslaagd om voor elk wat wils te programmeren” – Jonathan Breughe, programmator – vrijetijdsdienst

Op zaterdag 22 augustus zal alles net iets harder klinken in Kuurne. Want Vlastreffen zal een rit organiseren (vertrek en einde parking Damier) en op het marktplein kozen we dan ook voor een aangepaste programmatie. Eternal Run For Cover kreeg reeds lovende kritieken na hun concert op Graspop, ze brengen de perfecte mix tussen hardrock, rock en hairmetal. In de band herkennen we ook enkele bekende gezichten Bram Vandenberghe (Bram & Lennert / Niels Destadsbader) en Tim Toegaert (Fleddy Melculy / Willy Sommers) op gitaar. Zanger Dries Devleminck werd in 2017 tweede in ‘The Voice van Vlaanderen’. Het zal allemaal net iets anders zijn om voor een zittend publiek te spelen maar toch zullen ze het beste van zichzelf geven.

Lokale horeca en gemeentebestuur maken zomerconcerten bekend