Een Kuurnse zomer vol gratis muziek

Gepubliceerd op Dinsdag 12 juli 2022
15 juli 202226 augustus 2022

De mobiele kiosk komt voor de vijfde zomer op rij naar het marktplein in Kuurne. Dankzij het gemeentebestuur Kuurne en de samenwerking met enkele lokale horeca zaken kan je wekelijks genieten van gratis concerten.

Team poseert op Marktplein nav zomerconcerten

Vanaf vrijdag 15 juli tot en met vrijdag 26 augustus komt de mobiele kiosk terug naar het Kuurnse marktplein. Het gemeentebestuur staat in voor de programmatie van twaalf zomerconcerten, de huur van de mobiele kiosk, drukwerk en de auteursrechten van alle concertavonden. Onze lokale horecazaken ondersteunen voor nog vier extra concerten op zondag.

Naast de zomerconcerten zet het gemeentebestuur ook in op sfeer en gezelligheid op en rond het marktplein. Op het grasveld aan de voorkant van het gemeentehuis vind je een originele raket van de hand van Kabinet O uit Gent. Zo hoeven ook de jongsten onder ons zich geen minuut te vervelen.

“In de zomer van 2017 zag ik zomerkioskoptredens in Zagreb. Meteen dacht ik, laat ons dit in Kuurne beginnen. Het was een schot in de roos. Ondertussen zijn we al aan de vijfde editie aanbeland. We zorgen opnieuw voor een leuke mix van aperitiefconcerten over dansbare hits tot rock-’n-roll!” – Francis Benoit, Burgemeester bevoegd voor cultuur

Op de concertdata mogen de horecazaken hun terras uitbreiden, op deze manier creëren we meer zitplaatsen waardoor er meer mensen zittend de zomerconcerten kunnen bijwonen. Maar na 2 jaar zittend te moeten genieten van deze concerten is het eindelijk terug toegelaten om uitbundig mee te zingen en dansen!

“Sfeer, beleving en gezelligheid op en rond het knusse marktplein in Kuurne; dat is waar we voor gaan! Een gevarieerd programma met daarbovenop de gastvrijheid van onze Kuurnse horeca. Dit alles lokt hopelijk veel volk naar het centrum van onze gemeente. Omwille van de omgevingswerken aan het centrum, mikken we vooral op wandelaars en fietsers. Ondertussen kunnen zij bij een bezoekje aan onze markt nog even kuieren langs de etalages van onze centrumhandelaars. Lokale economie, horeca, cultuur en muziek, wat meer moet een mens nog hebben!” – Bram Deloof, Schepen van lokale economie.

In het openingsweekend starten we op vrijdag met Obi-as XXL, een XXL set met de beste Nederlandstalige hits in uitbreiding met Engelstalige covers. Op zondag 17 juli verwelkomen we ‘2 The Limits’, zij zorgen voor akoestische wereldhits. Ideaal tijdens een gezellige babbel met een glaasje op terras. Verder op het programma staan Run For Cover, Wolfman Jack, The Puppeteers, Morphine Murphy (40 jaar rock’n’roll geschiedenis), Prozak (Kreuners tribute) en Go Ninja Go. Deze partycoverband wisselt sneller van genre dan van onderbroek, de zanger verbaasde de jury in I Can See Your Voice.  

Lokaal talent vonden we onder andere bij Leizy, de perfecte soundtrack voor een ‘Lazy Sunday op de platse. En Am’Brass, een coverfeestje met hits in een zomers jasje afgewerkt met een goeie portie blazers. Bij de Tjillybeans herkennen we onder andere leerkracht Tom van Houdenhove van Spes Nostra Kuurne. Op vrijdag 26 augustus zal Project X de zomerconcerten afsluiten, daar herkennen we dan weer leerkracht Hannes Pype van Spes Nostra. Zij brengen funk- en soulversies van bekende hits uit de meest uiteenlopende genres en decennia! Kortom een zomer vol gratis muziek met voor elk wat wils!

Meer info en het volledige programma

Vrijetijdsdienst Kuurne - 056 36 20 50