Coronavirus - centrale informatiekanalen

Gepubliceerd op Maandag 17 februari

De uitbraak van het nieuwe coronavirus (Covid-19) in China beheerst al enkele weken de actualiteit. Hoewel het hoofdzakelijk over een probleem in China gaat, begrijpen wij dat ook onze burgers zich vragen stellen over hun veiligheid. Daarom heeft de federale overheidsdienst Volksgezondheid, in nauwe samenwerking met de partners bij de Gemeenschappen en Gewesten, het initiatief genomen om alle belangrijke informatie samen te brengen.

Op de website www.info-coronavirus.be is alle informatie makkelijk te vinden en worden de “veel gestelde vragen” doorlopend bijgewerkt onder toezicht van een groep experten en virologen. Ook het laatste nieuws over de evolutie in ons land, is hier op een toegankelijke manier te raadplegen. Je kan op de website ook per mail je vragen kwijt of je kan bellen op het gratis info-nummer 0800/14 689.

Ook op de twitter-account (@be_gezondheid) en Facebook-pagina informeren ze doorlopend over alle nieuwe ontwikkelingen en het hygiëne-advies waarmee je jezelf kan beschermen tegen dit virus, en dus ook tegen de wintergriep.