Nieuws - meest recent

Kies een school in Kuurne

Er is een inschrijvings- en aanmeldingsbeleid van kracht in onze gemeente voor zowel het Gemeentelijk onderwijs, het vrij onderwijs als het gemeenschapsonderwijs. Dat geldt voor de inschrijving van kinderen geboren in 2017 en voor de kinderen die op 1 september 2019 naar het eerste leerjaar gaan in een andere school.

In samenspraak met alle scholen hadden we de inschrijvings- en aanmeldingsperiodes gepland.

De Vlaamse regering keurde recent een nieuw decreet goed waardoor alle data in Vlaanderen gelijk moeten zijn. De periodes zijn als volgt aangepast:

07/01/2019

Extra zwemuren voor houders van abonnement of beurtenkaart

Vanaf nu kan je als houder van een abonnement of beurtenkaart buiten de schoolvakanties op maandag en woensdag van 7.30 tot 8.30 uur baantjeszwemmen. De kassa is op dit tijdstip gesloten. Abonnenmenten en beurtenkaarten koop je dus vooraf. De controle gebeurt door de redder van dienst.

07/01/2019

Inschrijving Europese verkiezingen 2019 voor EU-burgers

Wie als burger van een lidstaat van de Europese Unie in België verblijft, maar niet de Belgische nationaliteit heeft, kan deelnemen aan de verkiezing van het Europees parlement en stemmen voor kandidaten op Belgische lijsten.

20/12/2018

Maak kennis met onze nieuwe raadsleden

Op woensdag 2 januari installeerde de nieuwe gemeenTeraad zich. Hieronder vind je het overzicht van onze nieuwe raadsleden.

20/12/2018

Vacatures

Wij zoeken voor onmiddellijke indiensttreding:

POETSVROUW (MAN)

Voor een contractuele tewerkstelling.  Aantal uren per week is bespreekbaar.

Taken

Je staat in voor het schoonmaken van de woning van een oudere of zorgbehoevende in Kuurne.

Je bent sociaal en kan nauwkeurig en zelfstandig werken.  Je houdt van netheid. Je bent discreet, vriendelijk en beleefd.

Interesse?

13/12/2018

Kuurne gaat voor veiliger verkeer

Op 13 december 2018 ondertekende de gemeente Kuurne het SAVE-charter Steden & Gemeenten van Ouders van Verongelukte Kinderen (OVK). De gemeente  Kuurne is daarmee de 101e Vlaamse gemeente die het charter ondertekent.

13/12/2018