Nieuws - meest recent

Rijbewijs vernieuwen? ja of nee

Rijbewijs

Naar aanleiding van de verkeerde informatie die werd verspreid, wensen we de burgers met een Belgisch rijbewijs uitgereikt voor 1989 gerust te stellen. Deze rijbewijzen zijn geldig in België EN in het buitenland tot 2033. Er is dus geen enkele reden om uw huidig rijbewijs om te ruilen voor een Europees rijbewijs bankkaartmodel bij de lokale overheid.

23/03/2017

Wat vind jij van Kuurne?

schrijven enquete invullen

Het leven staat nooit stil, ook niet in je gemeente. Voor de Vlaamse overheid en het gemeentebestuur is het belangrijk te weten hoe jij over je gemeente en buurt denkt. Dat willen we te weten komen via de gemeentemonitor.

23/03/2017

Bespaar energie en vraag je premie aan

Wilt u de CO2-uitstoot in uw stad of gemeente verminderen?  Het energie-efficiënt maken van gebouwen draagt hier in grote mate toe bij. Vanaf 2017 zet de overheid samen met Eandis massaal in op het aanmoedigen van haar burgers om hun woning energie-efficiënt te maken. Samen gaan we voor nog beter renoveren: BENOveren.

22/03/2017

Bezoek aan demowoning

Demowoning Woonwijs

Enkele collega’s van de dienst Ruimtelijke Omgeving en van het Sociaal Huis bezochten de demowoning in Harelbeke. Een demonstratiewoning is een levensechte woning die voorzien is van een aantal ongezonde, onveilige en energieverslindende situaties.

22/03/2017

Slotfeest jeugdboekenmaand

Wanneer?

Op zaterdag 25 maart sluit de bib de jeugboekenmaand af met nog 3 leuke activiteiten.

20/03/2017

Opheffen van de afschermplicht bij hobbyhouders

Kippen

Minister van Landbouw Willy Borsus heft op vrijdag 17 maart om 14h00 de meeste maatregelen voor vogelgriep op voor pluimvee en vogels van hobbyhouders, duiven en struisvogels. Professionele pluimveehouders moeten daarentegen nog geduld hebben: net als in november, toen de eerste maatregelen werden opgelegd, is het risico voor dit type houderij nog te groot.

20/03/2017

Kuurne pioniert in aanpak zonnepanelen op openbare gebouwen

Kuurne stelt haar gemeentelijke gebouwen ter beschikking om zonne-energie op te wekken. De gemeente gaat dit voorjaar op zoek naar een derde partij die de aankoop en exploitatie van zonnepanelen voor haar rekening neemt. Dit levert niet alleen groene en financiële winst op, ook Kuurnse inwoners, verenigingen en bedrijven kunnen mede-eigenaar worden. Het dossier werd gisterenavond goedgekeurd op de gemeenteraad.

Win-win voor Kuurne, haar inwoners en het klimaat

16/03/2017

Cultuurseizoen 2016 - 2017

BESTEL JE TICKETS HIER!

Tickets zijn ook te verkrijgen in de vrijetijdsdienst aan de balie, telefonisch of via mail.

EUROVIZIE

WOENSDAG 26 APRIL 2017 - Kubox, 20.00 u

15/03/2017

Movie Proms

NIET langer ‘muziekske dust’ maar volwaardige hobby voor jongeren en kinderen

14/03/2017

Demowoning Gezond (t)Huis

Op 8 maart opent de demowoning in de Gentsestraat 51, Harelbeke haar deuren. Achter de gevel schuilen een aantal ongezonde, onveilige en energieverslindende situaties. Ontdek zelf praktische oplossingen om van jouw huis een gezondere, veiligere en meer energiezuinige leefomgeving te creëren.

De demowoning kan je bezoeken van 8 maart tot en met 29 maart 2017. Geïnteresseerde groepen kunnen een gratis begeleid bezoek reserveren. Individuele bezoekers kunnen ook langskomen op één van de vrije inloopmomenten.

08/03/2017