Nieuws - meest recent

500ste rookmelder verkocht

We verkochten al meer dan 500 rookmelders. Vandaag werd de 500ste extra in de bloemetjes gezet! Proficiat Verbrugghe Henri! Rookmelders zijn nog te verkrijgen tot eind februari in BIB Kuurne, Sociaal Huis, dienstencentrum Ter Groenen Boomgaard en het gemeentehuis.

13/02/2018

Ik stem ook!

Geen Belg?! Toch kan ook jij je stem uitbrengen bij de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 14 oktober 2018, net als alle Belgische kiezers. Niet-Belgen moeten wel aan een aantal voorwaarden voldoen en – belangrijk! – zich voor 31 juli 2018 laten registreren als kiezer bij het gemeentehuis – dienst Burgerzaken.

 

Meer info?

Surf naar www.ikstemook.be of neem contact op via info@ikstemook.be

 

12/02/2018

Kuurne bouwt verder aan het verbeteren van de klantgerichtheid – introductie klantengeleiding in het gemeentehuis

Om onze inwoners beter te helpen, voert de gemeente vanaf 19 februari een klantenbegeleidingssysteem in. Wie zich aanmeldt aan de infozuil of aan het onthaal in het gemeentehuis, ontvangt een ticket en wordt vanaf de centrale wachtplaats opgeroepen door de juiste, gespecialiseerde ambtenaar. Ook werken op afspraak wordt mogelijk voor diensten van Burgerzaken. Een open huis met een kwalitatieve dienstverlening is het doel. Op die manier wil Kuurne permanent verder werken aan het verbeteren van de klantgerichtheid.

 

09/02/2018

Uitbreiding bib wordt realiteit

Dinsdag 13 februari stelde de gemeente de uitbreiding van de Kuurnse bib voor. Het nieuwe gebouw zal onderdak bieden aan de jeugdboekenafdeling en de spelotheek. Het wordt een open, groen gebouw in harmonie met de omgeving en de bestaande bib, op maat van de jongste lezertjes. De werken starten wellicht in juni.

09/02/2018

Gemeente Kuurne en Leiedal kopen vlasroterij Sabbe in Vlaspark aan

De gemeente Kuurne en intercommunale Leiedal kochten recent de vlasroterij Sabbe aan. Deze waardevolle erfgoedsite van 1,5 ha is strategisch gelegen in het Vlaspark, nabij de Leie en de R8. Dankzij deze aankoop heeft de gemeente de regie in handen om dit monument in ere te herstellen en een nieuwe bestemming te geven met oog voor cultuur, erfgoed, toerisme en natuurlandschap.

07/02/2018

Stoppen met roken

Wil je stoppen met roken en voel je de behoefte om je ervaringen te delen met andere rokers? Dan is een groepssessie iets voor jou.

Tijdens deze sessies praat je onder leiding van een tabakoloog over je eigen ervaringen met een groep mensen die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben: stoppen met roken. Iedereen kan zijn eigen moeilijkheden en motivaties in het gesprek gooien. Daar kun je steun en nuttige tips uit halen.

07/02/2018

Beleef Kuurne-Brussel-Kuurne als een VIP

Kuurne is op 25 februari 2018 weer 'the place to be' voor de wielerliefhebber. Dit jaar vindt de 70ste editie plaats van de legendarische wedstrijd Kuurne-Brussel-Kuurne.

01/02/2018

Verwaarloosde woningen opgespoord

Verwaarlozing van woningen en gebouwen is sinds kort een gemeentelijke bevoegdheid. De gemeente neemt deze taak ter harte en wil werk maken van een mooier straatbeeld door verwaarloosde panden in een vroeg stadium te detecteren en hun eigenaars te sensibiliseren. Verwaarlozing kan namelijk soms eenvoudig op te lossen zijn.

30/01/2018

Omgevingsvergunning: hulp op afspraak.

Een omgevingsvergunning, de samensmelting van de vroegere stedenbouwkundige vergunning en milieuvergunning, wordt vanaf 1 januari 2018 bij voorkeur digitaal aangevraagd via het Omgevingsloket van de Vlaamse Overheid. Deze digitale toepassing van de Vlaamse overheid wordt gebruikt om je dossier digitaal samen te stellen, in te dienen en op te volgen. 

30/01/2018