Nieuws - meest recent

Nieuwe stap in integratie gemeente en OCMW/Sociaal Huis

Dinsdag 19 juni zette Kuurne een belangrijke stap in de integratie van de gemeente en het OCMW. Samen met het College van Burgemeester en Schepenen werd de nieuwe ambtelijke leiding voorgesteld: Els Persyn, voormalig OCMW-secretaris en coördinator Sociaal Huis, is aangesteld als algemeen directeur en Jurgen Vanoverberghe wordt financieel directeur. 

19/06/2018

Maatregelen verkeersveiligheid bedrijvenpark Kortrijk-Noord en Ringlaan

Concrete plannen om verkeersveiligheid op zwarte kruispunten Ringlaan en bedrijvenpark aan te pakken

15/06/2018

Kuurne investeert in verkeersveiligheid rond scholen

Op donderdag 7 juni pakte Kuurne, in nauwe samenwerking met de scholen en oudercomités, uit met heel wat initiatieven die verkeersveiligheid rond scholen moet verbeteren. Aan de hand van grote werfdoeken met kindertekeningen worden autobestuurders aangezet om veilig en correct te parkeren rond de schoolomgeving. Aan elke school komen ‘Veilige Victors’ aan de zebrapaden om automobilisten aan te moedigen trager te rijden. Daarnaast moeten intensieve controles van de ordediensten overtreders sanctioneren.

07/06/2018

Politiecontroles zone 30

Politiezone Vlas hield controles op snelheid in de zone 30.

Op 22 mei werd er geflitst in de Leiestraat van tussen 17 en 18.30 uur reden 192 voertuigen voorbij. Daarvan reden 21 voertuigen te snel. 11% van de gepasseerde voertuigen waren in overtreding. De controles worden binnnenkort hervat.

 

05/06/2018

Jouw mening is goud waard!

Beste inwoner van Kuurne

“Gezonde kritiek is de motor van verbetering”

Kuurne is een gemeente voor en door de burger. Jouw mening over het reilen en zeilen van de gemeente is dus zéér belangrijk. Onderstaande enquête bevraagt jou over de algemene werking van de communicatie van Kuurne. Ook dienstverlening en participatie komt zijdelings aan bod. Aan de hand van de resultaten van deze enquête maak je het ons mogelijk enerzijds onze werkpunten bloot te leggen en anderzijds te bevestigen wat voor jou goed aanvoelt.

04/06/2018

Uitzonderlijk gesloten

Op vrijdag 8 juni zijn alle gemeentediensten uitzonderlijk gesloten.

04/06/2018

Nieuw omnisportveld

Kuurne opent gloednieuw omnisportveld in Sportpark

Woensdag 30 mei opende de gemeente Kuurne haar gloednieuw omnisportveld op het Sportpark. Eén van de vier tennisterreinen maakte de voorbije maanden plaats voor een allround en permanent toegankelijk sportveld. Hiermee wil de gemeente investeren in toegankelijke sportbeleving, ook voor sporters die niet spelen in clubverband.

30/05/2018

Asfaltwerken Harelbeeksestraat

Woensdagmorgen 30 mei startte de aannemer met het affrezen van een gedeelte van de Harelbeeksestraat. Het gaat om het gedeelte tussen de rotonde 'nieuwe brug' en kruispunt met de Leiestraat. Donderdag 31 mei werden de voorbereidende werken uitgevoerd. Tijdens het weekend en maandag is plaatselijk verkeer mogelijk. Dinsdag 5 juni wordt geherasfalteerd. Omwille van het uitdrogen van de asfalt is verkeer niet mogelijk dinsdag en woensdag. De zone wordt afgezet met werfhekkens.

25/05/2018

Salmonellabesmetting

Je hebt intussen wellicht via de pers opgevangen dat een heel aantal kleuter- en lagere scholen in de ruime regio en ook Kuurne te kampen hebben met een salmonella-besmetting bij een aantal van hun kinderen.

25/05/2018