Vliegende start voor interlokale vereniging DKO Harelbeke-Kuurne

Gepubliceerd op Maandag 13 september 2021
DKO

In 2020 startte H.A.P., de Harelbeekse Academie voor Podiumkunsten, een interlokale vereniging voor Deeltijds Kunstonderwijs podiumkunsten met de gemeente Kuurne. Die samenwerking heeft een eerste succesvol jaar achter de rug. Ook de vooruitzichten voor het komende schooljaar zijn goed, er zijn nu al 140 leerlingen ingeschreven in Kuurne.

We stonden eigenlijk al jaren te popelen om het DKO, deeltijds Kunstonderwijs, breder te trekken dan enkel Harelbeke en de bestaande banden in Deerlijk en ook in Kuurne aan de slag te gaan. Zij hebben er een uitgebouwd gemeentelijk initiatief op vlak van muziek en woord. Vorig jaar was het zo ver en startten we de samenwerking met Kuurne. Dat bleek meteen een schot in de roos te zijn, waardoor de gemeente Kuurne besliste om verder te investeren in het interlokale verband.” zegt een tevreden schepen van kunstonderwijs Francis Pattyn (Harelbeke).

In het eerste jaar van de samenwerking DKO startten Harelbeke en Kuurne met een domein-overschrijdende initiatie muziek en woord voor de eerste graad (6-7 jaar), Podiumkriebels genaamd. De daaropvolgende graden werden ingericht door het nog bestaande Muziekatelier.

Schepen van onderwijs Jan Deprez (Kuurne) is overtuigd: “Dit jaar nemen we het Muziekatelier op in de DKO-structuur en kunnen de leerlingen in de tweede, derde en vierde graad ook genieten van een volwaardige vestiging deeltijds kunstonderwijs muziek en woord. We hebben een groter aanbod dan voorheen en zien dat dit gesmaakt wordt door de Kuurnse leerlingen. We twijfelen dan ook niet om verder te investeren in deze samenwerking.