De Drie wijzen

auto

 

De Drie Wijzen is een samenwerkingsverband van vzw Regenboog (dienstencentrum voor personen met een beperking), vzw BIK (Buurt Initiatieven Kuurne) en vzw Feniks (ondersteuningsnetwerk voor personen met een beperking). Via het samenwerkings-verband worden de krachten gebundeld om de doelstellingen van elk initiatief te verwezenlijken, te versterken en te optimaliseren.

De Drie Wijzen is een winkel waar producten uit verschillende dagbestedingcentra te koop aangeboden worden. Daarnaast beheert en verhuurt De Drie Wijzen een artotheek met kunstwerken van personen met een beperking. In het gebouw is er tevens een expositieruimte en een praathuis. Op deze webwinkel kan u ons productengamma bekijken en een bestelling plaatsen. Meer info rond onze producten en de bestelling ervan kan u vinden in het linkermenu. Kom gerust ook even binnen voor meer informatie.  

Onze visie
De Drie Wijzen biedt eigentijdse, duurzame en functionele producten aan, dit voor een breed publiek dat bewust consumeert. We baseren ons op de drie pijlers van duurzame ontwikkeling en maatschappelijk ondernemen: People, Planet, Profit! We combineren deze drie elementen in een harmonieuze wijze. We hebben aandacht voor mensen binnen en buiten de omgeving, we denken aan de gevolgen voor het (leef)milieu en staan stil bij economische effecten van goederen en diensten.


• Milieu
Veel van onze producten zijn het resultaat van recyclage en/of zijn geproduceerd met fair-trade grondstoffen. We streven naar respect, dialoog en eerlijke handelsrelaties.

• Sociaal

Onze producten zijn gemaakt door creatieve en gemotiveerde mensen uit diverse doelgroepen (personen met een beperking, mensen uit de geestelijke gezondheidszorg en arbeidszorg) en dragen zo hun steentje bij aan duurzame ontwikkeling en het maatschappeljk verantwoord ondernemen. Op die manier bieden we kansen aan mensen uit de regio voor wie het vaak om verschillende redenen niet vanzelfsprekend is om in het reguliere arbeidscircuit een job te vinden.

• Economisch

Met een goed marketingplan zorgen wij voor een echt alternatief op de markt. Bewust consumeren zit in de lift. Mensen kunnen een duurzame levenswijze koppelen aan geschenken, mode, accessoires, ... Het terug op de kaart plaatsen van handgemaakte artikelen die geproduceerd zijn in kleinschalige ateliers is een belangrijke doelstelling.

We staan voor producten van sociale ondernemingen die garant staan voor kwaliteit en een maatschappelijke meerwaarde. Tewerkstelling en kansen bieden aan mensen uit diverse doelgroepen, milieubewust produceren en ethische producten lanceren zonder het winstaspect uit het oog te verliezen is belangrijk. Onze eindproducten zijn uniek, bruikbaar en betaalbaar. De leveranciers van onze producten zijn: vzw Regenboog, vzw BIK, vzw Feniks, vzw De Pelikaan, vzw Mivalti, vzw De Branding, vzw De Bolster, Arbeidszorgcentrum Domino, vzw Travoo, Arbeidszorgcentrum De Keiberg & Arbeidszorg 't OF. Meer informatie betreffende onze leveranciers kan je vinden in het topmenu leveranciers.

De Drie Wijzen wordt ondersteund door het Welzijnsconsortium Zuid-West Vlaanderen en de Provincie West-Vlaanderen.

De Strijkwijzer

De Strijkwijzer is de plek om uw wasgoed te laten strijken door deskundigen aan een betaalbare prijs.
U brengt u wasgoed binnen in de winkel van de 3 Wijzen.
Daar kan u terecht om strijkgoed terug af te halen.

Er wordt gewerkt met een puntenblad. Per 100 punten wordt er 1 dienstencheque aangerekend. Dit puntenblad wordt samen met u ingevuld, zo weet u vooraf hoeveel dienstencheques u moet betalen en is er controle over de inhoud van u wasmand.

U kan enkel betalen met dienstencheques.
Meer informatie over het aanvragen van dienstencheques: www.dienstencheques-vlaanderen.be/#mijn-formulieren
of via 02 401 31 30

Bij de strijkwijzer kan je ook terecht met naai en herstelwerk. Je kan uw werk afgeven en terug ophalen bij de winkeldame.De prijzen zijn richtprijzen (hangt af van het werk) ,indien het meer kost wordt dit met klant afgesproken. Je kan ook met dienstencheques betalen.

 

Kerkstraat 24
8520
KUURNE
056 32 53 12
Alles weergeven