K-R8, deel jouw mening!

nov
20

Denk mee over jouw mobiliteitsgedrag en de omgeving van de R8! Zorgen dat we ons in de toekomst niet helemaal vastrijden. Eind oktober hebben een 100-tal slimme camera’s op strategische plekken gemeten hoe we ons van A naar B verplaatsen. De voorbije weken vulden een 2500-tal mensen de online bevraging in. Maandag 20 november kan je doorlopend tussen 16u en 20u terecht op de dialoogmarkt in Kuurne om de resultaten te ontdekken en jouw mening te geven. 

K-R8?
 
Achter KRACHT of roepnaam K-R8 bundelen de Vlaamse Overheid, lokale besturen en Intercommunale Leiedal hun krachten om de groeiende verkeersknoop rond Kortrijk op te lossen en tegelijk meer zuurstof voor de hele omgeving te realiseren.  K-R8 is een én-én verhaal met toekomstgerichte mobiliteit en ruimtelijke ontwikkeling in de hoofdrollen.

Dialoogmarkt 20 november doorlopend tussen 16u en 20u bij garage Devos-Capoen  
 
Iedereen is welkom in de loop van de avond. In ongeveer een half uurtje kan je alles ontdekken, maar wie veel te vertellen heeft, kan gerust langer blijven hangen. De trekkers van het K-R8 project bezorgen niet alleen informatie maar gaan de dialoog aan en laten wie het terrein kent of in de omgeving woont aan het woord. 
 
Het is dus de bedoeling dat iedereen actief kan meedenken. De antwoorden van de online bevraging en kaarten liggen open op tafel.  Er wordt gezocht naar onderliggende houdingen: Waarom je bv. bepaalde fietsroutes wél of liever niet neemt of wat er voor jou nodig is om vaker de fiets te nemen?  Ideeën of invalshoeken worden letterlijk op de kaart gezet. Misschien heb jij een idee over hoe een kleine ingreep jouw buurt veiliger zou maken of ken jij een plek om wat op te frissen?  Je kan ook terecht in de babbelbox waar je ongestoord een videoboodschap kan nalaten.

Wie op deze dialoogmarkt niet kan zijn, kan terecht in de omgeving op volgende dagen:

  • op 21 november te Harelbeke in het ‘t SAS
  • op 23 november te Zwevegem in het Gemeentehuis

Online bevraging

Naast de dialoogmarkten loopt een online bevraging. Al meer dan 2500 mensen vulden deze enquete in. Dit kan nog tot 18 november. Wie meer wil weten of zijn mening kwijt wil, surft naar www.k-r8.be of volgt K-R8 ons op facebook @kr8project 

 
De kracht van kennis van onderuit

In de toekomst minder stilstaan, ons vaker anders gaan verplaatsen, onze wijken veiliger, levendiger en leefbaar maken, dat ziet iedereen zitten. Welke oplossingen en stappen nodig zijn om dat te realiseren, is nu de opdracht van dit  opgestarte complexe project. 
 
Het K-R8 project bevindt zich in de eerste verkenningsfase van de procedure.  Vanuit alle mogelijke hoeken wordt nu informatie verzameld die nuttig kan zijn voor het verdere traject. Experts verkennen de mogelijkheden en doen metingen op het terrein. Er worden meningen en invalshoeken van onderuit gesprokkeld. Met al die input samen kan de Vlaamse Regering een startbeslissing nemen om naar de hierop volgende onderzoeksfase te schakelen. 

De verkenningsfase verzamelt kennis bij diegenen die de wegen gebruiken of hun omgeving het best kennen. 
 

Info
 

  • Contactpersoon Leiedal Jeroen Vanthournout +32 56 24 16 16
  • Contactpersoon kabinet Kortrijk Angelique Dekeyrel +32 56 27 71 05
  • Contactpersoon kabinet Kuurne Veronique Rogiers +32 56 73 71 16
Aangemaakt op: 13/10/2017